Iustin Cionca: „Suntem mândri de slovacii din Arad, am învățat de la ei!”

by Adrian Pavel

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a participat astăzi, la Nădlac, la Ziua Liceului Teoretic „Gregor Tajovsky”. Răspunzând invitației directorului Ovidiu Ștefan Filipaș, președintele Consiliului Județean a fost prezent la evenimentul de la Nădlac pentru a transmite un mesaj de susținere și apreciere tuturor celor care continuă să îngrijească și să promoveze valorile tradiționale slovace. 

„Este o alegere responsabilă față de soarta comunității tale să construiești parcursul educațional al copilului tău astfel încât să urmeze o grădiniță, o școală generală, liceul în limba maternă. Slovacii nădlăcani sunt o prezență frumoasă și consistentă în peisajul social arădean, cultura și seriozitatea lor au fost o inspirație pentru cetățenii de altă etnie din județ, cu care au ajuns să interacționeze. De Ziua Școlii, mesajul nostru către dascăli, părinți și elevi este că îi admirăm pentru alegerea pe care au făcut-o, susținem proiectele comunității slovace și suntem mândri de faptul că se regăsesc în paleta etnică diversă a județului Arad”, a precizat președintele Consiliului Județean. 

La evenimentul de astăzi, de la Nădlac, au urcat pe scenă zeci de elevi, iar în asistență, alături de președintele Consiliului Județean, au fost primarul orașului Nădlac, inspectorul școlar general adjunct al județului Arad, multe personalități locale, îndeosebi foste și actuale cadre didactice ale școlii.

Facebook Comments