Iustin Cionca: Dăm certificatul de urbanism pentru modernizarea căii ferate Arad-Caransebeș-Timișoara

by Andreea Radu

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, anunță scoaterea trenurilor marfare din Micălaca, odată cu modernizarea culoarului de cale ferată Arad-Caransebeș-Timișoara! În cadrul lucrării respective, un pod CFR nou se va construi la Vladimirescu, pentru preluarea întregului trafic de marfă.

Iustin Cionca a declarat: „M-am întâlnit astăzi la Timișoara cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Domnul ministru ne-a dat o veste bună, privind progresul pregătirii lucrărilor la coridorul feroviar Timișoara-Caransebeș-Arad, care va fi modernizat de statul român.

Consiliul Județean va elibera la începutul săptămânii viitoare certificatul de urbanism pentru lucrările aferente județului Arad, cu un pod CFR nou peste Mureș, la Vladimirescu.

În cartierul Micălaca va rămâne o singură linie de tren pentru transportul persoanelor, între Aradul Nou și Gară. Traficul de marfă va fi deviat pe noul pod peste Mureș, în zona Vladimirescu.

Îi mulțumesc domnului ministru Grindeanu pentru accelerarea acestui proiect important pentru vestul țării și pentru conexiunea feroviară dintre Arad și Timișoara. Odată cu modernizarea acestei rute, va scădea și timpul de navetă și va crește și confortul transportului de pasageri pe calea ferată.”

Este o veste foarte bună pentru arădeni că după modernizarea căii ferate Curtici-Simeria, și calea ferată Arad-Timișoara intră în lucru. Asta înseamnă că vom fi singurul județ din România care va avea modernizate cele mai importante trasee pe calea ferată!

Facebook Comments