Iustin Cionca: ,,Avem cinci noi legături moderne pe drumurile județene cu județele Timiș și Bihor”

by Andreea Radu

Consiliul Județean Arad lucrează la cinci legături noi cu județele limitrofe. Patru dintre ele sunt cu județul Timiș, iar pe unele se circulă deja. A cincea este legătura cu județul Bihor prin care ne dorim să deschidem o altă perspectivă de dezvoltare pentru stațiunea Moneasa. Valoarea lucrărilor pe cele cinci legături noi cu județele Timiș și Bihor este de aprox. 150 milioane lei. Lungimea drumurilor județene modernizate/reabilitate sau pe anumite tronsoane construite chiar de la zero este de aprox. 75 km.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, precizează că: ,,Realizarea legăturilor cu județele limitrofe este importantă pentru mobilitatea forței de muncă sau în cazul stațiunii Moneasa pentru a lega un obiectiv de interes județean de un drum care poate asigura un flux mai mare de vizitatori. Ne-am concentrat cu precădere pe legăturile înnoite cu județul Timiș, pentru că zona de sud a județului Arad este astfel legată de Autostrada A1 prin drumuri modernizate, ceea ce înseamnă că locuitorii de acolo pot beneficia de dezvoltarea localităților mari din județul Timiș, așa cum și cei din Timiș pot ajunge mai ușor la Lipova, respectiv în zona de Banat a Aradului. Prin aceste investiții am vizat dezvoltarea unor zone care din păcate sunt încă atrofiate. Prin creșterea mobilității oferim și investitorilor posibilitatea de a se stabili pe Valea Mureșului, unde există suficientă forță de muncă și oameni harnici dornici să muncească. Asta înseamnă fie că eliminăm în unele cazuri naveta, fie că reducem considerabil timpul dedicat navetei. Și nu în ultimul rând se circulă în condiții mult mai sigure pe drumurile noi.”

Legăturile modernizate cu județul Timiș sunt următoarele: Sânpetru German – limită județ Timiș (spre loc. Gelu), Neudorf – limită județ Timiș, Lipova-Șiștarovăț-Cuvejdia, Zăbalț – limită județ Timiș.

Legătura modernizată cu județul Bihor este drumul județean Bârsa-Moneasa-limită județ Bihor. Consiliul Județean Arad pregătește documentația tehnică și pentru o altă legătură cu județul Bihor, DJ 709 Cermei-Berechiu-limită județ Bihor (16 km).

Consiliul Județean Arad are în lucru 315,6 km de șantiere și în fază de documentație alți 154, 9 km.

Facebook Comments