IUSTIN CIONCA: „ANTONESCU FACE OPOZITIE LA PONTA, NU LA USL“

by Cosmin Mihuta

Iustin Cionca, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, consideră că eşecul guvernării USL „este indiscutabil. Iar continuarea acestei guvernări, bazate pe acelaşi program de guvernare, nu face decât să confirme acest eşec. Noul Guvern Ponta şi-a modificat doar structura politică, în rest nu a schimbat nimic. Cu sau fără liberali, avem de-a face cu aceeaşi guvernare păguboasă pentru România”.

În ceea ce-l priveşte pe proaspătul opozant al guvernării, Crin Antonescu, acesta „face opoziţie la Victor Ponta, nu la USL sau la programul de guvernare. Crin Antonescu nu poate fi identificat ca un exponent al opoziţiei, chiar dacă nu mai e la guvernare, pentru că programul de guvernare al Cabinetului Ponta 3 este acelaşi cu cel susţinut de liberali, modificările fiind de formă, cu caracter şi interes politic, nicidecum administrativ. Antonescu este parte a programului USL de guvernare, a şi afirmat că nu regretă măsurile luate cât timp s-a aflat PNL la guvernare. Adică, nu regretă cele 35 de noi taxe şi impozite, acciza la carburanţi, «taxa pe stâlp», o execuţie bugetară dezastruoasă la finele lui 2013, cu 10 miliarde de lei lipsă la buget şi cu investiţii tăiate”.

Iustin Cionca este de părere că „votul împotrivă pe care l-a dat Antonescu şi PNL la învestitura guvernului USD nu are nicio valoare. Este doar un vot ipocrit născut din frustrarea de a fi dat afară de la guvernare. În spatele aşa-zisei opoziţii PNL, nu stă nimic altceva decât nemulţumirea liberalilor că au fost deconectaţi de la conducta cu resurse financiare a guvernării”.

„Avem un guvern nou, cu obiceiuri vechi. Iar faptul că noul guvern îşi începe activitatea în 6 martie este o coincidenţă de dată, dar şi confirmarea expresiei «istoria se repetă»”, a concluzionat Cionca.

Facebook Comments