Iustin Cionca a dus la Chișinău distincția „Unire și Credință”, viceprim-ministrului Republicii Moldova

by Andreea Radu

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, s-a întâlnit duminică, la Chișinău, cu primarul ales al capitalei Republicii Moldova, viceprim-ministrul țării, Andrei Năstase. În cadrul întrevederii, domnului Andrei Năstase i s-a înmânat cea mai înaltă distincție a județului Arad, „Unire și Credință”, acordată prin votul consilierilor municipali și al consilierilor județeni. Distincția a fost acordată,  ca urmare a inițiativei europarlamentarului Gheorghe Falcă, pentru implicarea lui Andrei Năstase în parcursul european al Republicii Moldova, pentru reprezentarea  principiilor europene și pentru activitatea susținută în vederea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, cu care județul Arad împărtășește valori comune.

Președintele Consiliului Județean a fost însoțit în Republica Moldova de directorul executiv al Direcției Comunicare și Strategii din Consiliul Județean Arad, dr. Andrei Ando.

„Am acordat, la Chișinău, cea mai importantă distincție a județului și municipiului Arad, titlul „Unire și Credință”, domnului Andrei Năstase, primarul ales al Chișinăului, vicepremierul Republicii Moldova, ca urmare a hotărârii Consiliului Județean Arad și a Consiliului Local Municipal Arad. În cadrul întâlnirii am convenit ca Aradul să fie un punct de sprijin și un partener de încredere în dezvoltarea administrației Chișinăului, profitând de experiența noastră în accesarea fondurilor europene, implementarea proiectelor de infrastructură și gestionarea serviciilor sociale. Am încredere în tinerețea și entuziasmul lui Andrei Năstase, în dragostea lui pentru Chișinău, pentru locuitorii acestuia și ai întregii țări, un bun român, pro-european și un creștin cu valori și principii puternice, un om care doar unește și niciodată nu dezbină” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

La rândul său, dl. Andrei Năstase a accentuat faptul că partenerii Aradului din Republica Moldova, raioanele Ungheni și Ialoveni, au șansa să beneficieze de experiența funcționarilor arădeni în domeniul atragerii fondurilor europene și în implementarea proiectelor de dezvoltare. Andrei Năstase a precizat că, în viziunea sa, și capitala Chișinău trebuie să identifice domenii de colaborare cu parteneri din România, ca Aradul, și să învețe din experiența lor, să realizeze proiecte comune, să aducă bani europeni pentru dezvoltarea rețelei de drumuri, pentru transportul în comun, sănătate, școli și grădinițe, spitale. În Republica Moldova performanțele administrației arădene sunt cunoscute și apreciate, ceea ce determină partenerii Aradului să abordeze cu consecvență și multă seriozitate relația cu acest județ, unul dintre cele mai puternice din România.

 

Facebook Comments