Italia este prima calificată în optimile EURO 2020! Azi e al doilea meci pe Arena Naţională

by Sorin Haut

Selecţionata de fotbal a Italiei este prima echipă calificată în optimile de finală ale turneului final EURO 2020, după ce a învins echipa Elveţiei cu scorul de 3-0 (1-0), miercuri seara, pe Stadio Olimpico din Roma, în al doilea său meci din Grupa A. Italia a arătat ca este poate cea mia spectaculoasă echipă la această ediţie a competiţiei, obţinând a doua sa victorie consecutivă cu 3-0. Manuel Locatelli (26, 52) a reuşit prima sa dublă din cariera profesionistă, scorul fiind completat de Ciro Immobile (89). Echipa antrenată de Roberto Mancini a reuşit să impresioneze din nou şi a ajuns la 29 de meciuri consecutive fără înfrângere. Italienii nu au primit gol la ultimele zece meciuri, în care au 32 de goluri marcate.

Squadra Azzurra a pus la respect şi Elveţia, galezii au şi ei şanse de calificare

În celălalt meci din grupa A, Ţara Galilor a învins naţionala Turciei cu scorul de 2-0 (1-0), pe Stadionul Olimpic din Baku, în Grupa A a turneului final EURO 2020, succes care o duce aproape de optimile de finală. ”Dragonii” au făcut un meci cvasiperfect, câştigând prin golurile marcate de Aaron Ramsey (43) şi Connor Roberts (90+5). Omul meciului a fost, însă, Gareth Bale, care deşi a ratat un penalty, a oferit pasele decisive ambilor marcatori. Ultima etapă va aduce, pe 20 iunie, meciurile Italia – Ţara Galilor (Roma) şi Elveţia – Turcia (Baku).

Rusia bate şi încă mai speră la optimi. Ucraina – Macedonia, la Bucureşti

În grupa B, selecţionata Rusiei a învins Finlanda cu scorul de 1-0 (1-0), la Sankt Petersburg şi rămâne în cursa pentru optimile de finală. Unicul gol al partidei a fost reuşit de Aleksei Miranciuk (45+2). Rusia, învinsă în meciul de debut la scor de forfait de Belgia (0-3), avea o serie de şase partide fără victorie (două egaluri, patru eşecuri) la turneele finale EURO. Finlanda, debutantă la un turneu final major, venea după o victorie neaşteptată în faţa Danemarcei, 1-0. (agerpres)

EURO 2020, programul de joi, 17 iunie:

Ucraina – Macedonia de Nord (16:00, Bucureşti, Grupa C)

Danemarca – Belgia (19:00, Copenhaga, Grupa B)

Olanda – Austria (22:00, Amsterdam, Grupa C).

 

 

Facebook Comments