ISU: Cutremurul nu a produs pagube în județul Arad

by Andreea Radu

În urma cutremurului produs în data de 13.02.2023, în Oltenia, Gorj, cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, la o adâncime de 15 km, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, a dispus ca echipajele de intervenție din cadrul fiecărei subunități să efectueze misiuni de recunoaștere și patrulare în teren pentru identificarea eventualelor efecte produse de cutremur.

De asemenea, la nivelul dispeceratului ISU ARAD, nu s-au înregistrat apeluri care să solicite intervenția forțelor ISU, nefiind semnalate pagube materiale sau victime. Totodată, în urma misiunilor de recunoaștere, nu au fost identificate probleme.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI

În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).
https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/

Facebook Comments