Israelul vrea să mărească ritmul de imunizare, după ce a vaccinat deja aproape un sfert din populaţie

by Florian Popa

Israelul, țara cu cea mai ridicată rată de vaccinare din lume, vrea să accelereze și mai mult ritmul campaniei de imunizare. Până acum, aproximativ un sfert din israelieni au fost vaccinați, populația fiind de circa 9 milioane oameni, scrie digi24.ro.

În jur de 150.000 de oameni pe zi au fost vaccinați împotriva coronavirusului în Israel, adică aproximativ un sfert din populaţie de la debutul campaniei de vaccinare. Prim-ministrul Israelului a declarat recent că dacă rata de infectare întrece ritmul de vaccinare, vor fi impuse noi restricţii, motiv pentru care autoritățile israeliene vor să accelereze procesul de imunizare.

„Aducem mai multe vaccinuri. Sper că astăzi vom vaccina în jur de 200.000 de oameni şi că vom continua astfel pe parcursul săptămânii, pentru a permite redeschiderea treptată, cu paşaport verde, a unor părţi ale economiei şi vieţii, până când le vom redeschide complet”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Israel și-a propus ca până la jumătatea lunii martie să vaccineze cinci din cele nouă milioane de cetățeni cu ambele doze de vaccin anti-Covid.

Vârstnicii, adulții cu afecțiuni cronice și persoanele care lucrează în sectoare în care sunt expuse în fața virusului au avut prioritate. Dar cum oficialii israelieni anticipează sosirea mai multor transporturi cu noi doze de vaccin, alte categorii vor fi introduse pe listă, inclusiv copiii de peste 12 ani, dacă acest lucru va fi posibil.

Campania de vaccinare a fost lansată pe 19 decembrie într-un ritm intens impus de premierul Benjamin Netanyahu, care a fost prima persoană din Israel care s-a vaccinat cu vaccinul anti-COVID Pfizer/BioNtech.

Facebook Comments