ISJ ARAD ATRAGE ATENTIA: FARA ACTIVITATI POLITICE IN SCOLI

by Cosmin Mihuta

Inspectorul general scolar al judetului Arad, Claudius Mladin, atrage atentia directorilor de scoli asupra interdictiei de a se organiza activitati politice sau akte activitati care nu au legatura cu scoala in unitatile de invatamant. „Informam comunitatea locală că, în conformitate cu prevederile ART. 7 (1) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, precum şi activităţile de natură politică.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad nu aprobă organizarea în spaţiul unităţilor de învăţământ a altor activităţi decât cele de natură educativă, destinate cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor.

Directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar sunt direct răspunzători de activităţile desfăşurate în spaţiul şcolar”, sustine Mladin.

 

 

Facebook Comments