Își asumă UTA riscuri în „cazul Roger”?! Avocatul brazilianului garantează succesul în procesul cu CFR Cluj

by Sorin Haut

Roger Junio se antrenează din această săptămână cu UTA, după ce și-a denunțat unilateral contractul cu CFR Cluj și a demarat o acțiune la FIFA, motivul fiind neincluderea sa pe lista campioanei pentru partea a doua a Superligii. Clubul arădean își asumă riscuri, primind în pregătiri un jucător aflat teoretic sub contract cu o altă echipă, până la o decizie finală a instanțelor sportive. Dar pe de altă parte, jucătorul poate primi un permis temporar de muncă pe perioada procesului, lucru așteptat și de cei de la UTA. Dragoș Baltă, avocatul mijlocașului de 26 de ani, este sigur de succes la FIFA:

Lucrurile au stat puțin altfel acum decât le prezintă CFR. Când am aflat că Roger a fost scos de pe lista A, am trimis celor de la club trei notificări la rând, în care ceream ca jucătorul să fie repus în drepturile inițiale. Nu ne-au răspuns, dar l-au chemat pe Roger la club abia pe 2 februarie. Sunt curios ce acte voia domnul Balaj să semneze Roger, dacă are un contract valabil până în vara lui 2025. Noi am verificat și Roger nu a fost repus pe listă, cum spune tot domnul Balaj. Nici nu avea cum. ROAF e clar, pe lista A pot fi adăugați în timpul sezonului doar jucătorii nou legitimați. Dar, dacă e adevărat, cum l-au repus pe listă, prin ce procedură regulamentară? Păi, Roger l-a denunțat, normal, dar abia după ce a fost scos de pe listă. Nu aveau cum să-l mai pună acolo. Știm cum a mai procedat CFR în trecut. Că a reziliat contracte vechi și a făcut altele noi, o portiță tipic românească, de ocolire a regulamentelor, să poată readăuga unii jucători pe lista A, în timpul competiției. La început, când îi notificam să îl repună pe lista A pe Roger, ne-au răspuns doar o dată, că e eligibil pentru Cupa României, Conference League și echipa a doua. Pentru primele două competiții există și posibilitatea să se încheie repede. Au caracter KO, CFR poate fi eliminată. Și atunci, Roger unde să joace, în Liga a 3-a? Unde să-și mai demonstreze valoarea?!”, a spus Baltă pentru gsp.ro.

Cazul Roger” se află pe masa de lucru a Comisiei de soluționare a litigiilor de la FIFA. Teoretic, fotbalistul ar trebui să primească un permis temporar de muncă, putând să semneze cu orice alt club în timp ce procesul se derulează. Dar, în caz de câștig al celor de la CFR, clubul din Gruia poate solicita compensații financiare părților implicate, inclusiv UTA-ei. Pe lângă faptul că își dorește să devină liber de contract, brazilianul Roger solicită și plata tuturor drepturilor financiare până la finalul contractului cu CFR, adică în jur de o jumătate de milion de euro.

Facebook Comments