Iran: 23 de parlamentari, infectaţi cu noul coronavirus

by Andreea Radu
Please follow and like us:

În total 23 de parlamentari iranieni sunt infectaţi cu noul coronavirus COVID-19, a anunţat marţi în faţa presei Abdolreza Mesri, un vicepreşedinte al legislativului de la Teheran, transmite agerpres.ro.
Parlamentarii iranieni comunică îndeaproape cu publicul, a explicat el acest şir de îmbolnăviri.
Aşadar, aproape 8% din cei 290 de membri ai parlamentului de la Teheran sunt infectaţi cu noul coronavirus.
Anterior în aceeaşi zi, Ministerul iranian al Sănătăţii a anunţat că bilanţul epidemiei cu noul coronavirus în această ţară este în prezent de 2.336 de îmbolnăviri şi 77 decese. Numărul persoanelor infectate a crescut cu 835 faţă de bilanţul din ziua precedentă, cea mai puternică creştere de la o zi la alta.
Ayatolahul Ali Khamenei a apărut în imagini difuzate de televiziunea publică plantând un semincer, la fel ca în fiecare an de ziua iraniană a arborelui, de data aceasta el purtând mănuşi asemănătoare celor purtate de personalul medical, relatează AFP. Sfaturile guvernului pentru prevenirea răspândirii coronavirusului ”trebuie respectate”, a insistat el.
Potrivit agenţiei oficiale a parlamentului, din cauza epidemiei, Khamenei a semnat un decret care permite, cu titlu excepţional, aprobarea bugetului fără dezbatere şi vot în parlament.

Facebook Comments