Ionuţ Stroe a dezvăluit momentul când vor reveni fanii pe stadioane

by Sorin Haut

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a lămurit lucrurile în privinţa revenirii spectatorilor pe stadioanele din România. Stroe se ţine tare pe poziţii şi a precizat că stadioanele vor rămâne închise până când numărul de îmbolnăviri de COVID-19 din România va fi de sub 1.000 de cazuri zilnic. „Deocamdată accesul pe stadioane în România este interzis. Pentru sănătatea oamenilor este important ca stadioanele să rămână închise. Măsurile de protecție ar fi imposibil să fie respectate pe stadioane, tocmai de aceea e mai bine să rămână închise. Felul în care îți susții echipa pe stadion diferă extrem de mult de felul în care îți savurezi cafeaua la o cafenea. 

Când vom permite accesul pe stadion o vom face printr-un program online care să arate exact scaunele pe care poți să te așezi și pe care nu. Vom mări și numărul de stewarzi. Am făcut un calcul și avem nevoie de un steward la 21 de suporteri. Stadioanele se vor umple în proporție de 10%, iar suporterii se vor întoarce pe stadion abia după ce numărul de îmbolnăviri va scădea sub 1000”, a spus Ionuț Stroe, la Realitatea Plus.

Mai multe peluze şi asociaţii de suporteri din ţară, printre care şi cei ai UTA-ei au trimis o scrisoare deschisă către Guvernul României, cerând ca meciurile să se dispute cu fani în tribune. Suporterii au dat exemplul celor de la UEFA sau din alte ţări, dar răspunsul oficialilor de la Bucureşti este clar şi tranşant.

 

Facebook Comments