Ionel Pașca, primarul comunei Chisindia: „Realizările și proiectele sunt oglinda activității unui primar“

by Sida Voicu

Zilele trecute, am fost la Chisindia, pentru a avea o discuție cu primarul Ionel Pașca, despre activitatea administrației locale, din ultimii patru ani. „Din păcate, trebuie să știm că nu vorbele ne ridică, doar faptele. Niciodată eu nu am fost de acord să fac promisiuni“, a precizat edilul șef al comunei Chisindia, Ionel Pașca, care a adăugat: „Am vrea să ne deplasăm la fața locului de unde am început lucrările la canalizare în Chisindia. Este un proiect de mare importanță pentru comunitatea noastră. Până mai ieri, tot am auzit că la Chisindia nu va exista canalizare. Dar cine credeți că sunt aceștia? Câteva persoane care vor răul comunei, dar comunitatea s-a lămurit cu ei“.
– Domnule primar, am văzut că se lucrează la introducerea conductei de canalizare, dați-ne câteva detalii despre această lucrare.
– Îndată ce se execută săpătura canalului, se introduce tubul, se astupă canalul, deci se merge cu gata. Se lucrează cu mai multe echipe, iar lungimea totală a rețelei ajunge la 12 km. După terminarea lucrării de canalizare, aceasta va fi legată la stația de epurare din Buteni. Am auzit voci că nu s-au asfaltat străzi în Chisindia, dar acesta a fost adevăratul motiv pentru care nu am asfaltat, pentru că acum trebuia să sparg asfaltul.
– Domnule primar, la câte mandate sunteți?
– Acum sunt la finalul celui de-al patrulea mandat.
– Ați putea să ne precizați ce ați realizat până acum?
– Vă spun în mare ce am realizat. Proiectele finalizate sunt: Asfaltare strada centru Chisindia-Valea Hurez, achiziție microbuz transport elevi, reabilitarea Căminului cultural Chisindia, amenajarea terenului de joacă pentru copii, renovarea dispensarului uman din Chisindia, renovarea sediului primăriei, modernizarea și asfaltarea drumului comunal 59 Chisindia-Păiușeni, asfaltarea și modernizarea drumului comunal 60 Chisindia-Văsoaia, construirea unei grădinițe cu program normal în Chisindia, construirea unui teren de sport cu vestiare și nocturnă în Chisindia. Aducțiune de apă în Chisindia, construirea unei săli de evenimente de 500 locuri în Chisindia, locuri de parcare în fața primăriei și dispensarului uman din Chisindia, stații auto în Chisindia și Păiușeni. Achiziționarea unui buldoexcavator cu toată gama de utilaje. Am înființat ansamblul folcloric Pădureanca, am dotat primăria cu aparatură modernă, a fost întocmit planul urbanistic general al comunei, s-a introdus telefonia mobilă în Chisindia, a fost achiziționat tractor cu remorcă și vitanjă, au fost amenajate alei pietonale și trotuare în Chisindia, reabilitarea rezervorului de apă în Chisindia, a fost modernizat iluminatul public în Chisindia și Păiușeni, canalizare menajeră în Chisindia, întocmirea și eliberarea C.F. pentru clădiri și grădini la populație.
Ce proiecte aveți pentru viitor?
Modernizarea și reabilitarea școlii gimnaziale din Chisindia, achiziția unei autoutilitare, construirea unei capele, dotarea școlii cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale și asfaltarea de străzi în Chisindia și Păiușeni.

Zilele trecute, la Chisindia,  a avut loc o întâlnire cu cetățenii, la care au participat Europarlamentarul Gheorghe Falcă, Mihai Pașca, secretarul de stat în Ministerul Justiției, deputatul Glad Varga, vicepreședinte al C.J.Arad, Ionel Bulbuc, consilierul județean Simona Stan și primarul comunei Buteni, Mircea Braiți, care are o colaborare foarte bună cu primarul Ionel Pașca. Oaspeții au fost surprinși de realizările primarului, prezentate în fața cetățenilor, constatând că lucrurile merg pe un făgaș bun la Chisindia.

 

Sida Voicu

Facebook Comments