IOLANDA BALAS, LEGENDA SPORTULUI ROMANESC, NE-A PARASIT LA VARSTA DE 79 DE ANI

by Dana B.

Dubla campioana olimpica la atletism Iolanda Balas Soeter, considerata o legenda a sportului romanesc, s-a stins din viata la varsta de 79 de ani, anunta Mediafax. Fosta sportiva avea probleme de sanatate de mai mult timp. Iolanda Balas a fost un nume urias in sportul mondial.

Multipla recordmana mondiala si olimpica, Iolanda Balas Soeter, a avut in palmares si doua medalii de aur la campionatele europene de atletism de la Stockholm in 1958 si Belgrad in 1962, precum si o medalie de argint la Berna in 1954.

De asemenea, Iolanda Balas a fost presedintele Federatiei Romane de Atletism intre 1988 si 2005, de numele ei legandu-se construirea actualului sediu al FRA, dar si amenajarea mai multor piste de atletism.

Intr-un interviu acordat vara trecuta revistei Sport in Romania, Iolanda Balas declara ca „Daca ma uit in buletin, nu-mi prea vine sa cred. Totul a curs atat de repede. Acum ma cam chinuieste un diabet, ca sa nu va mai zic despre tendonul meu partial rupt de la piciorul de bataie, dar de vreo doua luni m-am ales si cu o raceala zdravana in sala de atletism si am facut o pneumonie dubla! Si doua luni n-am putut iesi din casa, am stat numai cu antibiotice langa mine. Asta-i varsta, nu avem ce face. Incerc in schimb sa nu stau acasa degeaba, sa am o preocupare cat de cat. Ma concentrez pe revista noastra de atletism si sunt foarte mandra ca ea exista, fiindca in general se vorbeste prea putin despre atletism. Si nu numai despre atletism, de fapt. Presa sportiva, iertati-ma daca critic, in afara de fotbal, nu mai are nicio alta tema.”

Sursa:hotnews.ro

Facebook Comments