Iohannis, Putin al României. Motivul pentru care insistă pentru Cîțu

by Adrian Pavel

Informaţii-bombă aruncă în aer scena politică, în plină criză guvernamentală. Klaus Iohannis a decis să-l susţină pe Florin Cîţu la şefia PNL deoarece actualul premier ar fi mai uşor de înlăturat. După ce îşi termină mandatul în 2024, preşedintele ar vrea să revină la conducerea PNL, ca mai apoi să ajungă premier, scrie rtv.net.

Planul secret al lui Klaus Iohannis a fost prezentat în detaliu la România TV de jurnalista Lili Ruse. Preşedintele ia încă de pe acum decizii strategice deoarece nu vrea să iasă din politică, după terminarea mandatului în 2024.

„Sunt informaţii pe care le-am obţinut din interiorul PNL. Totul are legătură surprinzător nu cu actuala bătălie pentru şefia PNL, ci ceea ce se va întâmpla după 2024.

După ce îşi termină mandatul, preşedintele Klaus Iohannis nu doreşte să iasă din politică. Doreşte să aibă în continuare un cuvânt greu de spus, dacă nu cel mai greu pe scena politică din România.

Preşedintele face toate demersurile ca după 2024 să poată deveni premier şi preşedinte al PNL.

Tocmai din perspectiva acestei dorinţe, şeful statului îl sprijină acum în competiţia pentru preşedinţia PNL pe Florin Cîţu.

Klaus Iohannis, spun sursele noastre, îl consideră pe Cîţu mau uşor de înlăturat după ce îşi termină mandatul de la Cotroceni.

De cealaltă parte, Ludovic Orban este un om cu mare vechime în partid, care îi poate opune lui Klaus Iohannis rezistenţă atunci când preşedintele va dori să revină la vârful partidului.

Ce nu ia în calcul preşedintele este că actualul război din interiorul PNL riscă să distrugă şansele partidului de a mai putea ridica pretenţia de mai obţine fotoliul de premier la alegerile viitoare”, a afirmat jurnalista România TV, Lili Ruse.

Facebook Comments