Iohannis a promulgat anularea recursului compensatoriu

by Andreea Radu
Please follow and like us:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat abrogarea legii recursului compensatoriu, informează un comunicat transmis de Cotroceni, scrie hotnews.ro.

Astfel, șeful statului a semnat ”decretul privind promulgarea Legii de abrogare a Legii nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (PL-x 281/18.06.2019)”.

Proiectul de lege al PNL privind abrogarea legii recursului compensatoriu, care a scos din penitenciare înainte de termen peste 21.000 de deținuți, a fost votat pe 4 decembrie de Camera Deputaților.

Proiectul legislativ, inițiat de liberali în luna februarie, a fost discutat pe repede înainte și a fost avizat în comisia juridică după ce Guvernul Orban a anunțat că își va asuma răspunderea pe această lege.

Facebook Comments