Ioan Nuțu Herbei, primarul comunei Moneasa: „Dacă nu ai Consiliul local de partea ta, nu rezolvi mare lucru“

by Sida Voicu

 

În săptămâna care a trecut, am fost prin mai multe comunități din județul nostru, iar una dintre ele este Primăria comunei Moneasa și, orice s-ar spune, zona Monesei este incomparabilă cu orice zonă din județul nostru. La sediul primăriei l-am întâlnit pe domnul Nuțu Ioan Herbei, primarul comunei, care era în discuție cu câțiva angajați privind Stațiunea Moneasa. Din discuțiile purtate cu edilul șef reiese nemulțumirea pe care o are. A vrut să facă multe pentru comunitate, dar nu a găsit colaborare și înțelegere din partea consiliului local, spune domnia sa, dar speră că în mandatul viitor să nu mai fie probleme.
Și totuși, ce ați realizat în acest mandat, deși a fost un mandat cu doi ani de pandemie?, l-am întrebat pe edilul-șef.
Aventura parc, amenajarea zonei lacului cu nuferi, construirea unui pod la Rănușa, achiziționarea unui buldoexcavator pe G.A.L. Continuăm proiectul cu Remiza PSI, vreau să vă spun că luna viitoare voi primi o mașină de stins incendii, reabilitarea drumului Izoi pe o lungime de 2,5 km cu podețe și rigole, amenajarea parcului în stațiune, am avut un proiect de construire a unui dispensar uman, dar nu a fost de acord opoziția din Consiliul local cu acest proiect, de fapt nu au aprobat ei mai multe.

Am câștigat un proiect pentru dotarea școlilor, am primit 22 de laptopuri și alte rechizite, am achiziționat echipamente sportive, am amenajat parcări în stațiune și în fața bisericuței. De asemenea, punem la dispoziție un trenuleț tractat de tractor într-o zonă superbă din Moneasa, dar să știți că mereu, mereu stațiunea își revine, sunt turiști deja veniți destul de mulți la această dată în stațiune. Spun unii că stațiunea este pustie, probabil că aceștia care afirmă așa ceva ori vin în timpul nopții, când lumea este dusă la culcare, ori au fost aici prin luna decembrie, ianuarie când nu a fost sezonul, a precizat edilul șef.

 

Sida Voicu

 

 

Facebook Comments