Ioan Cristina: „PNL repară o nedreptate uriașă comisă de PSD și oferă autorităților locale banii necesari pentru dezvoltare”

by Andreea Radu

Senatorul liberal Ioan Cristina salută faptul că administraţiile locale vor avea mai mulţi bani decât anul trecut din impozitul pe venit și din cota defalcată de TVA.

Acest lucru a fost prevăzut în mod expres în bugetul de stat pe 2020.

„Mă bucur să văd asta, pentru că anul trecut, în goana după bani, PSD a scăzut sumele care rămân autorităților locale din impozitul pe venit și din cota defalcată de TVA. Astfel, au fost afectate toate bugetele unităţile administrativ teritoriale din România”, a declarat senatorul arădean.

Potrivit lui Ioan Cristina, banii trebuie cheltuiți în primul rând în comunitățile care îi produc. „Cei care produc banii știu cel mai bine care sunt nevoile pe care le au și care sunt prioritățile”, a declarat senatorul.

Conform bugetului de stat, sumele defalcate din impozitul pe venit, care vor fi transferate către administrațiile locale vor fi cu aproape 4,5 miliarde lei mai mari, de la 21,6 miliarde la 26,2 miliarde. Sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și Municipiului București cresc cu 2,76 miliarde lei, de la 1,68 miliarde de lei în 2019, la 4,44 miliarde lei în 2020

„Prin aceste măsuri, PNL a reparat o nedreptate uriașă comisă de PSD și a oferit autorităților locale banii necesari pentru dezvoltare, finanțarea modernizării și întreținerii infrastructurii școlare, pentru derularea unor programe naționale, pentru copiii cu nevoi speciale, stimulente pentru eliminarea abandonului școlar, alte măsuri cu caracter social, infrastructură, plata contractorilor. Din resursele bugetare proprii ale administrațiilor publice locale se vor plăti bursele pentru elevi, se vor acoperi costurilor privind microbuzele școlare și salariile șoferilor, paza unităților școlare”, a mai declarat senatorul Ioan Cristina.

Facebook Comments