INVITATIE LA DEZBATERE PUBLICA PE TEMA SITUATIEI SCOLII GENERALE „MIHAI EMINESCU”

by Sida Voicu

Deputatul Flavius Măduţa consideră că dezbaterea publică legată de situaţia şcolii generale „Mihai Eminescu” trebuie să aibă loc într-un cadru adecvat, cu un răgaz suficient pentru organizarea evenimentului. „Nu putem organiza o dezbatere publică într-o instituţie cu statut special, cum e Poliţia de Frontieră. Trebuie să respectăm instituţiile statului şi specificul acestora. Am luat legătura cu inspectorul şcolar general şi vom organiza o dezbatere publică în sediul Inspectoratului Şcolar Arad, joi de la ora 13. Cred că este cadrul firesc în care putem dezbate problemele învăţământului arădean.

Îi invit cu această ocazie la dezbatere pe primarul Aradului, prefectul Aradului, parlamentarii de Arad, reprezentanţii părinţilor şi ai profesorilor de la şcoala respectivă, mass media, toate persoanele interesate în identificarea unei soluţii legate de viitorul şcolii generale „Mihai Eminescu”. Constat cu această ocazie că primarul Falcă nu a înţeles nici acum că problema de fond este situaţia şcolii generale, nu sediul Poliţiei de Forontieră. Eu NU am fost şi NU sunt împotriva atribuirii unui sediu anume administraţiei locale. Afirmaţiile primarului Falcă în acest sens sunt mincinoase şi îl somez să nu le mai propage.

Am fost implicat în acest subiect chiar prin nominalizarea mea repetată de către Gheorghe Falcă. Dacă tot am fost implicat, am găsit o soluţie: să cumpărăm actualul sediu al şcolii. Propunerea mea a fost respinsă de către majoritatea PDL din Consiliul Local Municipal, respingere motivată din câte se pare printr-o minciună a primarului Falcă. Minciuna este inteţia ministerului de interne de a ceda Aradului o clădire a Poliţiei Frontieră. Mai multe instituţii au răspuns în ultima perioadă la fel: nu se poate da sediul Poliţiei de Frontieră administraţiei locale din Arad. Nu este răspunsul meu, nici dorinţa mea, aşa cum în mod mincinos susţine Gheorghe Falcă, ci decizia acestor instituţii, pe care o susţin şi o argumentează. Eu nu pot decât să iau act de acest răspuns, singurul adevărat, documentat, şi să îl prezint opiniei publice. Cred că toţi cei preocupaţi de problemele Aradului trebuie să găsim o soluţie în interesul elevilor. Dar dintre toţi, primarul Aradului are obligaţia de a găsi o soluţie, realizabilă, pentru şcoala generală „Mihai Eminescu”. Tocmai de aceea îl invit pe domnul primar joi la dezbaterea publică, să prezinte soluţiile realizabile pentru şcoala respectivă”, a spus deputatul Flavius Măduţa.

.

Facebook Comments