Inundații în comuna Chisindia. Zece gospodării sunt afectate

by Andreea Radu

O viitură a provocat pagube, luni după-amiază, în comuna arădeană Chisindia, cel mai afectat fiind satul Păiuşeni, unde apa a ajuns până la 2,5 metri în unele locuri, fiind afectate mai multe gospodării, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a trimis pompieri militari pentru a-i ajuta pe localnici.
„Pompierii militari ai Detaşamentului Sebiş intervin cu o autospecială de intervenţie, două motopompe şi un echipaj SMURD pentru evacuarea apei din aproximativ zece gospodării inundate în urma unei viituri, în localitatea Păiuşeni. Pompierii au acţionat şi pentru evacuarea din locuinţe a două persoane”, a transmis ISU.
Contactat de AGERPRES, primarul comunei, Ionel Paşca, a declarat că nu a mai văzut niciodată o viitură atât de mare în zonă
„În sat a fost o ploaie uşoară la început, dar apoi de după deal a venit brusc o torenţială, a fost rupere de nori. Din pădurea de pe deal a venit o viitură mare, a distrus pe aici podeţe, că s-au umflat pâraiele. În unele locuri din satul Păiuşeni apa a fost de 2,5 metri. Avem pagube în gospodării, dar din fericire nu avem victime”, a declarat edilul.
Conform sursei citate, echipele primăriei intervin cu utilaje.
ISU Arad a intervenit, luni, şi în comuna Bata, unde aproximativ 20 de gospodării au fost afectate de inundaţii în urma unei ploi torenţiale.

Facebook Comments