Întrebuințări mai puțin știute ale cartofului

by Adrian Topor
Please follow and like us:

Cartoful contine cantitati mari de apa, amidon, proteine, vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea pielii.

Iritatii. Taie cartoful in feliute rotunde, iar, inainte de a-l aplica, clateste-ti fata cu apa calduta de la robinet. Aplica feliutele de cartof pe fata si efectueaza un masaj delicat timp de 5-10 minute (mici miscari semicirculare). Substantele din cartof vor intra in piele, iar procesul de reparare a pielii incepe.

Cearcane si arsuri solare. Unul dintre marile beneficii pe care ni le ofera cartoful este si acela ca ne ajuta sa scapam de cearcanele cauzate de lipsa de somn sau de alergiile sezoniere. Taie doua feliute rotunde din cartof si aplica-le pe ochi, lasandu-le sa actioneze timp de 5-10 minute (efectueaza acest procedeu inaite sau dupa dus). Intr-o zi sau doua zona ochilor tai isi va recapata frumusetea.

Alergii. Si in cazul alergiilor cartoful iti poate fi de mare ajutor. Taie cartoful bucati si pune-l la fiert (la fel cum procedezi cand prepari un pireu). Dupa ce este fiert, adauga lapte sau unt si amesteca bine pana cand amestecul devine cremos. Aplica aceasta crema pe zonele afectate.  Lasa crema sa actioneze timp de 5 minute, apoi o poti indeparta cu apa calduta. In 1-3 zile pielea ta isi va reveni. Aplica aceasi metoda si pentru ameliorarea durerii provocate de arsurile solare (nu functioneaza si in cazul arsurilor grave). Foloseste acest remediu natural doar in cazul iritatiilor sau alergiilor usoare. Daca pielea ta nu-si revine, mergi imediat la medic.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments