Într-un singur TIR au fost descoperite ascunse 54 de persoane, la PTF Nădlac II

by Andreea Radu

În urma acţiunilor de control derulate în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat 56 de cetăţeni străini, proveniţi din Bangladesh, Siria, India, Yemen, Sri Lanka și Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascunşi în două mijloace de transport. Dintre aceştia, 54 au fost depistaţi ascunși într-un singur automarfar.
Şoferii autovehiculelor sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, la intervale diferite de timp, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară un cetățean turc și un român, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Italia. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri (feronerie pentru mobilier și materie primă pentru anvelope) pentru societăți comerciale din Germania și Italia.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul destinat transportului de marfă, printre bunurile transportate și în cabina capului tractor, în total, 56 de cetăţeni străini. Doar într-unul dintre mijloacele de transport au fost descoperite ascunse 54 de persoane.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Siria, India, Yemen, Sri Lanka și Nepal, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei.
În ambele cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți, respectiv tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments