Insula care nu are nevoie de poliție. Nu se întâmplă infracțiuni sau crime

by Dana B.

Este greu de înţeles de la distanţă ce este cu adevărat insula Santa Cruz din Columbia. Răsărind din mare, insula – ce are una din cele mai dense populaţii din lume – pare că pluteşte, conform CNN.

De fapt, Santa Cruz, aflată în Arhipelagul San Bernardo, în Golful Morro Squillo, este poziţionată pe un pat de corali, în mare. Este una din cele zece insule ale arhipelagului.

Legenda spune că pescarii de pe insulele din apropiere au petrecut noaptea pe insula Santa Cruz şi au decis să se stabilească acolo când au observat că nu există ţânţari. Localnicii explică lipsa ţânţarilor prin faptul că nu există plajă şi mangrove.

Nu există un loc în care vizitatorii să poată sta în Santa Cruz. Turiştii de obicei petrec noaptea la hotelul Punta Faro de pe insula învecinată Mucura şi merg către Santa Cruz cu o barcă rapidă pentru a o explora câteva ore.

Te simţi de parcă ai fi într-un roman de al lui Gabriel Garcia Marquez. Santa Cruz se simte ca un vis frumos, ca un stil de viaţă inocent (nu există poliţie pe insulă), iar culorile caselor se transmit de la generaţie la generaţie, deci nu există localnici care să nu se fi născut acolo.

Unii estimează că insula ar avea aproximativ 1.200 de locuitori, iar suprafaţa acesteia are dimensiunea a două terenuri de fotbal. Alţii spun că populaţia este mai mică.

Juve Nal, un bărbat în vârstă de 60 de ani care şi-a trăit toată viaţa pe insulă, spune că aceasta are, de fapt, o populaţie de aproximativ 900 de persoane.

„Ne supărăm pentru că presa spune mereu că insula este mult mai populată decât este de fapt”, a spus Nal, care pare a fi un conducător al comunităţii, un ghid turistic şi un purtător de cuvânt. „Nu are loc nicio crimă aici”, a adăugat Nal mândru. „Nu avem poliţie şi nici nu ne trebuie”.

Un parteneriat recent cu Hotelul Punta Faro a rezultat din întemeierea unui acvariu conservat pe Santa Cruz. Turiştii pot plăti o taxă mică pentru a intra în acvariul care are rechini mici, peşti şi pisici de mare.

 

Sursa: mediafax.ro

Facebook Comments