INSTRUIRI CU FERMIERII PRIVIND CAMPANIA DE DEPUNERE A CERERILOR UNICE DA PLATA PE SUPRAFATA 2014

by Calin Moga

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul judetean Arad  anunta ca incepand cu aceasta saptamana demareaza campania de informare a fermierilor în legătură cu depunerea cererilor de plată pe suprafaţă pentru anul 2014, sub sloganul „Eşti fermier european.  Depune la APIA cererea de plată! 2014 – anul tranzitiei catre Noua Politica Agricola Comuna„.

Campania îi vizează pe cei 23 731 fermieri ce au depus cereri pentru această schemă de plată în anul 2013, precum şi fermierii noi ce doresc să îşi depună pentru prima dată cererea de sprijin.

          Obiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile europene şi naţionale destinate schemelor/măsurilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2014, precum şi la modalitatea de accesare a acestora.

În cadrul campaniei de informare fermierii sunt înştiinţaţi cu privire la termenele şi modalitatea de depunere a cererilor de plată, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, pachetele financiare ce pot fi accesate, precum şi modalităţile de accesare a acestora.

Se pune accent pe informarea eficientă a fermierilor cu privire la aplicaţia de identificare online a parcelelor agricole – IPA Online – prin care beneficiarii îşi pot vizualiza prin conexiune la internet parcelele digitizate în campania anterioară.

Campania de informare a fermierilor presupune deplasari  în teritoriu la nivelul unitatilor administrativ teritoriale efectuate de către angajaţii centrelor locale APIA, conducerea Centrului Judeţean, în colaborare cu autorităţile locale, precum şi prin transmiterea de invitaţii fermierilor, prin care sunt înştiinţaţi în legătură cu locaţia şi data la care trebuie să se prezinte pentru depunerea cererii, dar şi documentele necesare depunerii acesteia.

Campania de depunere a cererilor unice de plata pe suprafaţă se va derula în perioada 3 martie – 15 mai 2014, respectiv 16 mai – 9 iunie cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Facebook Comments