INSTANTA A RESPINS CEREREA DE ELIBERARE A LUI BECALI PE MOTIVE MEDICALE

by Sida Voicu

Gigi Becali, care execută o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare la Penitenciarul Poarta Albă, rămâne în continuare încarcerat, după ce Tribunalul Constanţa i-a respins, joi, cererea de întrerupere a pedepsei pe motiv că ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată cererea lui Becali de întrerupere a pedepsei pe motive medicale.

Decizia a fost pronunţată joi în şedinţă publică şi poate fi contestată în trei zile de la comunicare la Curtea de Apel Constanţa.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au luat act, miercuri, de raportul medico-legal întocmit de către Serviciul de Medicină Legală Constanţa, Gigi Becali fiind adus de la Penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat, la Tribunalul Constanţa, unde a avut loc un nou termen în procesul în care a cerut întreruperea pedepsei din motive medicale.

Becali le-a spus magistraţilor că la dosar sunt depuse cinci opinii ale unor medici neurochirurgi, toţi concluzionând că în cazul său o intervenţie chirurgicală la coloană este iminentă.

„Când cinci opinii ale medicilor neurochirurgi, între care şi medicul Ciurea, care este cel mai mare din România, arată că dacă nu se face operaţia este pericol de paralizie, nimeni nu mă poate obliga să fac această intervenţie la un doctor pe care îl vor instituţiile statului”, a spus Becali în faţa instanţei.

De asemenea, avocata lui Gigi Becali, Maria Vasii, a cerut instanţei întreruperea executării pedepsei, deoarece, conform expertizei medico-legale, omul de afaceri suferă de o afecţiune gravă şi are nevoie de intervenţie chirurgicală, aceasta neputând fi făcută în sistemul penitenciar.

Ea a precizat că nu există opinii contradictorii în expertiza medico-legală şi că cei doi medici specialişti care au întocmit raportul au avut aceeaşi opinie.

Avocata a mai spus în instanţă că va depune plângere penală împotriva medicului şef al Serviciul de Medicină Legală (SML) Constanţa pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi făcut anumite recomandări pe care, potrivit legii, nu ar fi avut voie să le facă.

Pe de altă parte, procurorul DNA Andrei Bodean a cerut instanţei să respingă cererea de întrerupere a pedepsei, susţinând că afecţiunea lui Gigi Becali poate fi tratată cu succes în spitalele din România şi că ar putea avea loc sub pază, iar tratamentul ulterior ar putea fi continuat la Penitenciarul Poarta Albă.

Tribunalul Constanţa a dispus în 11 ianuarie efectuarea unei expertize medico-legale şi a unui examen neurochirurgical de către Serviciul de Medicină Legală Constanţa, în cazul cererii lui Becali de întrerupere a pedepsei din motive medicale.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/gigi-becali-ramane-incarcerat-instanta-i-a-respins-cererea-de-intrerupere-a-pedepsei-pe-motive-medicale-12120284

Facebook Comments