Insolvența CET Arad e o cacealma, marca Falcă. Mai multe firme ceruseră deja falimentul

by Cosmin Mihuta

Multă lume s-a întrebat ce l-a apucat pe primarul Gheorghe Falcă, cel care a refuzat ani de zile să-și asume eșecul de la CET Arad, să declare brusc că centrala va intra în insolvență. Practic, să-și recunoască incompetența, pentru că sub administrația Falcă, CET Arad a ajuns la faliment, cu datorii de 100 de milioane de lei. Avem de-a face, de fapt, cu o cacealma, marcă înregistrată a primarului Falcă, cel care nu întâmplător a decis ca CET să intre în insolvență, ci presat de alte câteva procese deschise la Tribunalul Arad. Mai multe firme au cerut falimentul CET Arad, înainte ca Primăria Arad să fi anunțat deschiderea procedurii de insolvență.

Ca să evite un dezastru total, administrația Falcă a hotărât că e momentul ca CET să intre în insolvență și să înghețe astfel datoriile enorme pe care le are față de diverse societăți comerciale. Conform soluției pe scurt, formulată de Tribunalul Arad la cererea de insolvență a CET Arad, se conexează la dosarul nr. 1377/108/2018 având ca obiect cererea debitorului S.C. CENTRALA ELECTRICĂ DE TERMOFICARE ARAD SA pentru deschiderea procedurii generale, „cererile formulate împotriva aceluiaşi debitor de către creditorii SC Piros Security System SRL în dosar nr.. 1378/108/2018, SC E ON Energie România SA, în dosar nr.. 1404/108/2018, SC Piros Security Force SRL, în dosar nr. 1411/108/2018 şi CEC BANK S.A. prin CEC BANK Sucursala Arad, în dosar nr. 1434/108/2018. Califică cererea creditoarei C-GAZ & ENERGY Distribuţie S.R.L. ca fiind declaraţie de creanţă“.

La momentul anunțării deciziei de intrare în insolvență, primarul Gheorghe Falcă, cu bună știință, suntem convinși, a omis să precizeze că de fapt avem de-a face nu cu o strategie a municipalității, ci cu o măsură disperată, de a salva de la faliment CET Arad. O mică diferență, care pentru Gheorghe Falcă e, probabil, un fleac, așa cum e un fleac cam tot ce e important în municipiul Arad.

Facebook Comments