Înotătoarea Alexia Bășcărău a cucerit bronzul european

by Sorin Haut

Zilele trecute s-a desfășurat la Târgoviște, sub egida Ligii Europene de Natație (LEN) și a Ministerului Tineretului și Sportului, Campionatul Țărilor Central Europene la natație, competiție de obiectiv pentru România, care s-a întins pe durata a trei zile și la care au participat 260 de sportivi din loturile naționale a 13 țări.
Din lotul României a făcut parte și campioana națională Alexia Bășcărău, înotătoare legitimată la CSS Gloria Arad. Sportiva pregătită de 7 ani de profesorul Sebastian Lucaci a avut o evoluție entuziasmantă la prima sa competiție sub tricolor, reușind să câștige medalia de bronz cu echipa României de ștafetă în proba 4×100 metri liber, stabilind și de această dată un nou record personal al probei 100 metri liber (1.00.77) și având un rol determinant în câștigarea medaliei.
Chiar dacă se află în primul an de juniorat, Alexia a avut o prestație foarte bună și în proba de 50 metri liber, unde s-a clasat pe locul 5, de asemenea cu un nou record personal (27.76), timp care îi aduc 624 puncte Fina și care îi intăresc poziția în ierarhia valorică a lotului național.
„O mare bucurie pentru noi, atât medalia de bronz, o premieră pentru înotul feminin arădean, cât și punctajele FINA realizate în cele două probe sunt de excepție, mai ales că noi am început pregătirea foarte târziu. Am abordat această competiție uriașă fără complexe, cu multă încredere și determinare si cred că valoarea unui sportiv și a unui antrenor este dată de rezultatele lor, iar Alexia înoată în momentul de față în primul an de juniorat, cu timpi pe care generațiile trecute ale României nu îi inotau nici în ultimul an de juniorat”, spune antrenorul Sebastian Lucaci.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate