Inima unui primar dintr-un oraș belgian, descoperită îngropată sub o fântână

by Cristian Dobre

Inima primului primar al orașului belgian Verviers a fost descoperită de cei care renovau fântâna din oraș, într-o casetă îngropată sub monument. Inima era sigilată într-un borcan cu alcool în interiorul unei mici cutii din zinc, scrie BBC.

O gravură inscripționată pe sicriu spune că inima primarului Pierre David a fost plasată în interiorul monumentului în 1883.

„Inima lui Pierre David a fost plasată solemn în monument la 25 iunie 1883.”

Consilierul pentru lucrări publice din Verviers, Maxime Degey, a spus că „o legendă urbană a devenit realitate: sicriul se afla în partea superioară a fântânii, chiar lângă bustul lui Pierre David, în spatele unei pietre care a fost îndepărtată în timpul renovării fântânii” .

Acesta a mai spus că sicriul a fost găsit de constructori la 20 august și că este „într-o stare cu adevărat impecabilă”.

Primarul Pierre David a murit într-o toamnă la vârsta de 68 de ani, în timp ce lucra la grădina sa în 1839.

Autoritățile orașului au lansat un fond de colectare pentru un monument care îl cinstea și, cu acordul familiei sale, chirurgii i-au îndepărtat inima, astfel încât să poată fi îngropată în monument.

A durat decenii până când orașul a strâns destui bani pentru a ridica un monument decorat corespunzător.

Între timp, au existat și argumente cu privire la modul cel mai bun de a onora primul primar al orașului, înainte ca fântâna de la Place Verte să fie ridicată.

Acum, caseta cu inima primarului a fost dusă la Muzeul de Arte Frumoase al orașului.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments