Înfrângere așteptată în Turcia, pentru „galben-albastre”: OGM Ormanspor a trecut la pas de FCC UAV Arad

by Sorin Haut

Așa cum anticipam, FCC UAV Arad a fost victimă sigură în meciul de astăzi, la Sait Zarifoglu Spor Salonu din Ankara, în cadrul etapei a patra a grupei D din FIBA EuroCup Women. Gazdele de la OGM Ormanspor s-au impus clar, scor 85-59 (24-15, 23-12, 22-19, 16-13), după un meci controlat autoritar. Fără căpitanul Hadzovic, sârboaica Aradului fiind probabil menajată, deși într-un meci european contează mult și impresia generală dar și rezultatul, „galben-albastre” nu au avut altceva de făcut decât doar să limiteze, pe cât posibil, proporțiile scorului. De cealaltă parte, turcoaicele au abordat de această dată meciul în formulă completă, inclusiv piesele grele absente în partida de la Arad, americanca Riquna Williams și muntenegreanca de națională Jelena Dubljevic, revenită după o accidentare. Mult superioară, dar în special la aruncările de trei puncte, Ormanspor și-a permis să ruleze tot lotul, evident mai echilibrat valoric decât cel al Aradului. Și Bulj le-a dat minute jucătoarelor tinere, care însă au făcut față cu greu iureșului turc, cu americancele de WNBA Gray și Williams în prim-plan. Mai mult, bulgăroaica Georgieva, pe finalul sfertului trei și Akathiotou, când mai erau trei minute de joc, au fost eliminate pentru cinci greșeli personale, astfel că Bulj a fost nevoit să improvizeze în ultimele secvențe, cu Racic la coordonare.

O echipă turcă mult superioară în formulă completă, Aradul fără Hadzovic!

Numai că și Orman nu a mai forțat și a stat cu rezervele pe teren în ultimul sfert, menajându-și piesele grele, pentru un scor final de 85-59. Merită remarcată, totuși, evoluția foarte bună a americancei Baptiste, coșgheteră a Aradului dar și a meciului, cu 25 de puncte și șapte recuperări. Victorie clară pentru formația din Țara Semilunei, care urcă pe un intermediar loc 1 în grupă, cu 7 puncte, păstrând șanse bune de calificare. De la ora 20 se joacă și duelul polonez dintre Bydgoszcz și Gdynia, ambele având 5 puncte după trei meciuri. Aradul rămâne ultima în grupă, cu 4 puncte, după patru înfrângeri din tot atâtea meciuri. Așadar, accederea în play-off se joacă în 3, FCC UAV sperând probabil să obțină măcar o victorie de palmares într-o grupă dificilă, cu reprezentante ale unor campionate mult mai puternice decât cel românesc. Următorul meci al arădencelor în grupa din EuroCup este programat pe 7 decembrie, acasă cu polonezele de la Bydgoszcz, urmând să încheie aventura europeană în Polonia, pe 14 decembrie, pe terenul celor de la Arka Gdynia.

Ritm infernal pentru arădence, care vineri joacă restanța de la Târgoviște

Până una alta, delegația arădeană se întoarce în țară cu o cursă aeriană Ankara – București, urmând să se plece apoi cu microbuzul la Târgoviște, unde vineri, ora 13, este programată restanța cu CSM, din prima etapă a Ligii Naționale. Așadar, un meci la nici 48 de ore distanță de la disputa din Turcia, care însă se anunță simplu pentru vicecampioane, mari favorite în Cetatea Chindiei. Urmează apoi o mică pauză cu ocazia ferestrei pentru naționale, după care Hadzovic și coechipierele sale pregătesc dubla din Cupa României, cu Rapid București, cu turul programat pe 30 noiembrie, la Arad.

Formații:

Ormanspor: Gray 19, Williams 14 (4×3), Erat 13 (3×3), Gezgin 12 (4×3), Dubljevic 10, Oktan 9, Simsek 7 (1×3), Ozelci 1, Ceren Gokdemir, Nazli Gokdemir. Antrenor: Hayrettin Uysal.

FCC UAV: Baptiste 25, Madden 10, Racic 10, Marjanovic 9, Ciotir 3 (1×3), Akathiotou 2, Georgieva, Negru, Fleșer, Timotity. Antrenor: Bogdan Bulj.

 

Facebook Comments