INFRACTIUNILE STRADALA AU SCAZUT CU 21 LA SUTA, IN 2013, IN ARAD

by Sida Voicu
Conform bilanţului prezentat de c onducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, eforturile poliţiştilor s-au focalizat pe contracararea infracţiunilor grave, săvârşite contra vieţii şi integrităţii corporale a persoanei. A fost continuată activitatea de prevenire şi combatere a micii criminalităţi, care deşi nu are un pericol social foarte mare, prin frecvenţa cu care se comite şi prin disconfortul social pe care îl provoacă, a constituit o prioritate.

Astfel, faţă de perioada similară a anului 2012, s-a reuşit scăderea cu  12% a infracţiunilor sesizate contra persoanei, iar infracţiunile contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii au scăzut cu  9% . Infracţiunile  de omor  au scăzut cu două fapte, cele de tentative de omor cu una, numărul celor de loviri sau alte violenţe  a scăzut cu 118 şi cele de vătămare corporală  cu 41.

Este de menţionat,  că în judeţul nostru nu s-au comis omoruri la comandă sau pentru reglarea de conturi între grupări criminale rivale. Eforturile poliţiştilor arădeni s-au concretizat şi în scăderea  numărului de tâlhării, cu 21%.

În ceea ce privesc infracţiunile de furt, deşi în primele patru luni ale anului 2013, s-a constatat o creştere cu 25%  faţă de perioada similară a anului 2012, începând  cu luna mai 2013, s-a reuşit o scădere semnificativă a acestui tip de fapte. Un exemplu semnificativ în acest sens, este scăderea cu 27%  a  furturilor de autoturisme.

De asemenea, urmare a managementului aplicat  de către echipa de conducere a inspectoratului, infracţiunile stradale au cunoscut un trend descendent, (-21%), în paralel reuşindu-se creşterea numărului de infracţiuni constatate în flagrant.

 
Facebook Comments