Ineul încheie anul lider în Liga a IV-a, Socodorul şi Felnacul completează podiumul!

by Sorin Haut

Performanţă frumoasă bifată de Victoria Felnac, care parcurge un sezon foarte bun în Liga a IV-a la fotbal. Vicelideri la final de tur, felnăcanii pot încheia anul în aceeaşi poziţie a doua, dacă nu vor pierde în ultimul meci stagional din 2021, restanţa de sâmbătă, 27 noiembrie, de la Beliu. Până atunci, “VI-FE” ocupă locul trei după etapa a 14-a, ultima a anului, ca urmare a punctului preţios scos la Sîntana, scor final 1-1. A fost prima remiză a echipei lui Ciba în acest sezon. Puie a deschis scorul pentru oaspeţi, în minutul 15, dar Berar a egalat pentru Unirea, două minute mai târziu. Până la final a rezultat un meci mai mult de luptă, jucându-se pe un teren greu, în care exprimarea echipelor nu a putut fi la cel mai bun nivel. Concluziile după egalul de la Sîntana le trage antrenorul Lucian Ciba: “Un joc de luptă, pe un teren execrabil, în care cu greu am putut pasa. Pot să zic că s-a terminat echitabil, deşi am avut ocazii importante, chiar şi o bară, păcat că nu am reuşit să profităm. Dacă am fi marcat golul doi nu cred că Sîntana mai avea puterea să ne egaleze. Până la urmă sunt mulţumit de băieţi, nu puteam să le cer mai mult în condiţiile date. Au făcut un efort mare şi chiar merită aprecieri pentru joc şi atitudine”, ne-a declarat antrenorul Felnacului, care a început meciul cu Unirea în formula: Rusu – Şiclovan, Mocan, Istin, Morariu (Băd), Edu, Tomuţ, Drîgla, Dancă, Pasăre (Măgulean), Puie (Ghergar).

Egal important la Sîntana, Puie a marcat pentru “VI-FE”

Indiferent de rezultatul restanţei de la Beliu, Victoria are cel mai bun atac după 14 etape, cu 34 de goluri marcate, cu trei mai multe decât liderul din Ineu şi cu două peste Socodor. Nici la capitolul apărare nu stau rău “roş-albii”, care au a doua defensivă a campionatului, cu 17 goluri primite, doar Ineul având mai puţine, 12. Notabil şi bilanţul de până acum, cu nu mai puţin de nouă victorii, un egal şi doar trei înfrângeri. Dar Ciba e cu gândul doar la ultimul meci al anului, care dacă ar fi câştigat ar rezolva în mare parte calificarea în play-off: “Vrem să câştigăm la Beliu, cred că dacă am face-o ne-am uşura foarte mult misiunea din ultimele patru etape ale sezonului regulat, programate anul viitor. Cu încă trei puncte am fi foarte aproape de play-off, am discutat asta că băieţii şi sper să ne bucurăm sâmbătă de un succes care să încununeze prestaţia noastră din această toamnă”, mai spune Ciba. Antrenorul lui “VI-FE” crede că plusul formaţiei sale faţă de alţi ani a fost omogenitatea şi atacul, unde valoarea şi experienţa vârfurilor lui Ciba şi-a spus cuvântul.

Cea mai bună ofensivă! Ciba: “Omogenitatea şi atacul, plusuri”

Suntem cam acelaşi grup de mult timp, iar asta cred că s-a văzut în exprimarea noastră. Într-adevăr, jucătorii ofensivi au fost foarte buni, dovadă că avem şi cel mai bun atac. Mă bucur că jocul bun, pe care l-am prestat şi campionatul trecut, a fost dublat acum şi de rezultate, deci zic că suntem pe drumul corect. Am avut pe parcurs ceva probleme de lot, ne-au plecat doi jucători, alţii au fost accidentaţi, la un moment dat am rămas chiar în 11 oameni, dar ne-am descurcat şi apoi treptat am reuşit să ne adunăm. În iarnă vom vedea cum stăm la nivel de lot, sincer mi-aş mai dori un mijlocaş central, pentru că doar pe acel post încă improvizez. Dar per total a fost destul de bine, sunt mulţumit de echipă”, conchide Lucian Ciba.

Cu măcar un punct la Beliu, Felnacul termină vicelider în 2021

Etapa a 14-a din Liga 4 Arad, ultima a anului, a mai consemnat rezultatele: ACB Ineu – Victoria Zăbrani 3-0, CS Beliu – Podgoria Pînciota 1-4, CS Glogovăţ – Păulişana Păuliş 1-0 şi Şoimii Şimand – CS Socodor 0-1. Lider la final de an se menţine ACB Ineu, cu 32 de puncte, urmată de CS Socodor, 29 de puncte, Victoria Felnac, 28 de puncte şi Unirea Sîntana, cu 25 de puncte. Cu menţiunea că “VI-FE” mai are de jucat restanţa din deplasare cu CS Beliu (etapa a 10-a, prima a returului), locul 8, cu 12 puncte. La calificarea în play-off (locurile 1-4) mai speră Glogovăţul şi Pîncota, cu 21, respectiv 20 de puncte, clasate pe poziţiile 5 şi 6.

Facebook Comments