Îndrăgostite de baschet! Susţinute de fani într-un mod inedit, arădencele urcă pe podium (FOTO)

by Sorin Haut

8 martie 2020 a fost data la care s-a jucat ultimul meci de baschet în Sala Sporturilor “Victoria” din oraşul de pe Mureş. Apoi, pandemia de coronavirus a blocat, pentru câteva luni bune, întreg sportul mondial. Spre sfârşitul anului trecut s-au reluat jocurile în Liga Naţională, dar cu un sistem competiţional diferit, sub formă de turnee. FCC Baschet UAV Arad nu a avut ocazia, până astăzi, să evolueze pe propriul teren în actualul sezon. “Galben-albastrele” au întâlnit Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, într-un meci restanţă din luna ianuarie (echipa oaspete s-a confruntat cu mai multe cazuri de COVID 19 în cadrul lotului). Încă fără noutăţi în lot faţă de anul trecut, FCC Baschet UAV Arad a început cu Hadzovic, Armanu, Fodor, Ardelean și Beadle. Trupa pregătită de Bogdan Bulj şi Cristian Bondor s-a impus cu 73-62, în faţa unei formaţii care a făcut schimbări importante la nivelul lotului, dar şi a băncii tehnice înaintea duelului de la Arad. Chiar dacă jocul s-a disputat fără spectatori, jucătoarele arădence au fost întâmpinate, la sosirea la sală, de zeci de suporteri care au dorit să le încurajeze înainte de partida cu Phoenix. În sală le-a aşteptat alte surprize, sute de inimoare în culorile clubului fiind aşezate pe scaunele din Polivalentă.

Victorie în Polivalenta arădeană, după aproape un an de pauză!

A fost o partidă plăcută ochiului, echilibrul dominând în primele 20 de minute. Totuşi, Constanţa a izbutit să obţină un avantaj fragil şi pe undeva surprinzător, scor 38-35. A fost şi o pauză atipică pentru un meci jucat în Sala Sporturilor din oraşul nostru, ambele echipe au rămas pe teren (protocolul impus de FRB nu permite accesul la vestiare). Se pare că acest lucru a fost în avantajul arădencelor, care au făcut un sfert trei aproape perfect. Ofensiva FCC-ului a funcţionat la parametri ridicaţi, iar cu Beadle şi Hadzovic la finalizare, “galben-albastrele” s-au desprins decisiv pe tabelă, 62-53.  Ultimul sfert al întâlnirii nu a produs mari surprize, iar FCC Baschet UAV s-a impus la cea mai mare diferenţă de puncte înregistrată în cele 40 de minute, scor 73-62. Pentru arădene au marcat: Beadle 18 puncte, Hadzovic 14, Fodor 12, Karakasevic 9, Ardelean 8, Armanu 6 şi Akathiotou 6. Beadle şi Hadzovic au încheiat în „double-double”, prima cu 13 recuperări, iar a doua cu 10! Pentru Phoenix Constanța, echipă pregătită din această iarnă de Miroslav Popov, fost selecţioner al României, au punctat Henderson 18, Wooten 12, B. Nagy 9, Sutherland 8, Kelly 8, Mititelu 5 şi Fota 2.

Beadle şi Karakasevic, lidere: ambele au încheiat în „double-double”

Cu acest succes, „galben-albastrele” au urcat pe locul 2 în campionat, cu 20 de puncte, dar probabil vor termina turul pe 3, după ce şi Satu Mare, 19 puncte, îşi va disputa restanţa. Lider este Sepsi Sfântu Gheorghe, 22 de puncte. Dacă pentru arădence a fost primul meci jucat după o pauză de cinci săptămâni de la precedentul, constănțencele au avut ocazia să își intre în ritm sâmbătă, tot la Arad, în cealaltă restanță cu Universitatea Cluj. Formaţia de pe Someş a câștigat cu 68-55. Pentru FCC Baschet UAV Arad urmează o nouă pauză de două săptămâni până la următorul meci oficial, deoarece săptămâna viitoare se joacă turneul final al Cupei României. Returul Ligii Naționale va începe la finalul acestei luni, când „studentele” lui Bulj  vor înfrunta, în cadrul primului turneu al returului, echipele din Cluj, Oradea și Satu Mare. (foto: FCC Baschet UAV Arad, facebook)

Facebook Comments