Început de noiembrie cu temperaturi de 20 de grade

by Florian Popa

Meteorologii anunță temperaturi ridicate pentru primele zile ale lunii noiembrie, când maximele vor fi în medie între 20 și 24 de grade. În mai toate zonele țării vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru perioada 31 octombrie – 13 noiembrie, scrie observatornews.ro.

Meteo pentru 31 octombrie – 13 noiembrie în Banat

În primele trei zile ale intervalului de prognoză vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi maxime în medie de 20 – 24 de grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea treptat, spre medii ale maximelor în jurul a 15 grade, în data de 5 noiembrie. Până la sfârșitul intervalului de prognoză variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel încât media maximelor va fi de 14 – 16 grade (cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în 12 și 13 noiembrie).Temperaturile minime se vor situa în medie între 8 și 10 grade, în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, apoi vor scădea spre 6 grade (în 4 noiembrie). Ulterior, minimele vor crește spre medii în jurul a 9 grade, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațile vor fi ușoare de la o noapte la alta acestea urmând a se situa la nivel regional între 4 și 6 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în ziua de 5 noiembrie.

Meteo pentru 31 octombrie – 13 noiembrie în Crișana

În primele trei zile ale intervalului de prognoză vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu medii ale maximelor de 18 – 22 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în ziua de 1 noiembrie. Ulterior datei de 2 noiembrie, maximele vor scădea spre 16 grade, iar în 4 noiembrie vor crește din nou, spre medii de 18 – 19 grade. După data de 4 noiembrie maximele vor scădea spre medii în jurul a 14 grade, iar în intervalul 5 -11 noiembrie variațiile vor fi nesemnificative, acestea fiind cuprinse între 14 și 16 grade. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răci, astfel încât maximele se vor situa în jurul a 12 grade, în medie. Minimele vor fi cuprinse între 6 și 10 grade, în medie, în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, apoi vor scădea în noaptea de 4 noiembrie spre medii în jurul a 5 grade, pentru ca ulterior să crească spre 8 grade, în 5 noiembrie. În intervalul 6 -12 noiembrie minimele vor avea valori medii cuprinse între 4 și 6 grade, iar în ultima noapte de prognoză vor scădea spre 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Meteo pentru 31 octombrie – 13 noiembrie în Transilvania

În intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, valorile medii ale temperaturilor maxime se vor situa între 17 și 20 de grade. Ulterior vremea se va răci, astfel că maximele vor scădea spre medii în jurul a 15 – 16 grade, în zilele de 3 și 4 noiembrie. După ziua de 4 noiembrie, maximele vor scădea ușor, apoi până în 10 noiembrie variațiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că în medie vor fi 13 – 14 grade. Sfârșitul intervalului de prognoză aduce o nouă răcire a vremii ce va determina înregistrarea unor maxime de 10 – 11 grade, în medie. Minimele vor scădea de la medii în jurul a 8 grade, în 31 octombrie, spre 6 grade în 2 noiembrie, apoi vor crește spre 9 – 10 grade, în 3 noiembrie. Ulterior nopții de 3 noiembrie, minimele vor scădea din nou, spre medii în jurul a 3 grade (în 4 noiembrie), apoi vor crește ușor spre valori 4…5 grade, în medie, valori ce vor fi de interes pentru intervalul 5 -9 noiembrie. Ulterior nopții de 9 noiembrie minimele vor scădea spre 2 grade, în medie, valoare ce vor caracteriza intervalul 10 -13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi destul de redusă.

Facebook Comments