Începe finala de sub coșul fetelor: Aradul visează la titlu după 11 ani, Constanța pornește favorită!

by Sorin Haut

FCC UAV Arad a oprit în acest sezon hegemonia de aproape un deceniu al echipei ce defila până acum în campionatul național de baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe. Cu o dublă victorie în Secuime, decisivă pentru calificarea în finală, 86-79 și 72-63, galben-albastrele au răsturnat calculele hârtiei și visează acum din nou la titlu, după 11 ani! Din 2013 nu au mai cucerit arădencele aurul, iar acum au șansa lor în fața lui CSM CSU Constanța, lider al sezonului regulat și deținătoarea Cupei României. De altfel, în competiția KO, Constanța s-a impus în fața lui FCC UAV cu 74-71 și 89-59 și a eliminat-o în drumul spre Final 8. De asemenea, constănțencele s-au impus în ambele meciuri din sezonul regulat, așa că au 4-0 la directe și un clar ascendent moral. Deși are teoretic cel mai bun și complet lot, cu cele mai valoroase românce din campionat în rândurile sale, formația de pe Litoral a s-a chinuit serios în semifinala cu CSM Târgoviște. Și în această semifinală s-a ajuns la meciul trei, disputat la Constanța și decis abia în ultimele secvențe. La malul mării joacă Andreea Ghizilă, Ioana Fota, Gabriela Irimia, Alina Podar, Gabriela Mărginean, Anemarie Godri Părău și Laura Vaida, ultimele două fiind foste componente ale Aradului. Dar Constanța are și straniere bune pentru campionatul nostru, precum americancele Kristina Higgins și Briteney Jones, austriaca Sigrid Koizar, muntenegrenca Dragana Zivkovic și lituanianca Laura Miskiniene. Așadar, o nouă provocare pentru FCC UAV Arad, care începe seria finalei (se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, cu avantaj al terenului propriu de partea Constanței) luni seara, de la ora 19, la Constanța. Miroslav Popov vrea să ia orice fel de presiune de pe umerii echipei sale, susținând că aceasta și-a depășit deja condiția și se va bucura de această finală.

Popov își adoarme adversara: „Nu avem nicio presiune, deoarece am realizat deja ceva important”

„Suntem foarte fericiți că vom juca finala, pentru că am produs o mare surpriză în acest an. Vom încerca să facem ceva la Constanța, pentru că suntem relaxați și nu avem nicio presiune, deoarece am realizat deja ceva important. Dar, dacă putem, trebuie să încercăm să facem chiar și mai mult, vom vedea. Ei au o echipă foarte bună, cu o bancă foarte bună, au multe jucătoare în rotație. Ne-au învins de patru ori în acest sezon, de două ori în campionat şi de două ori în Cupă. Meciurile contra lor au fost dificile, au o echipă bună, dar nici noi nu avem o echipă slabă. Cred că avem o şansă şi trebuie să profităm de ea. Nu se ştie niciodată cum se va juca meciul. Vor avea de partea lor terenul propriu în primele două partide, vom încerca să ne întoarcem de acolo cu o victorie, dacă va fi posibil, iar dacă nu, venim acasă şi vom mai juca două meciuri aici, în faţa fanilor noştri. Sper şi cred că echipa ar putea să facă o treabă excelentă chiar şi în finală, dar nu se ştie niciodată, e riscant să spunem de acum că vom câştiga sau că vom pierde. Vom încerca să câştigăm, deşi întâlnim o echipă foarte bună în acest moment”, a declarat antrenorul sârb al Aradului, Miroslav Popov.

Finala începe pe Litoral cu primele două meciuri, luni și miercuri de la ora 19!

Jucătoare importantă în angrenajul Aradului, Bianca Voica-Nagy a prefațat și ea bătălia pentru trofeu: „Suntem foarte fericite că jucăm finala, s-a și văzut  că ne-am dorit să ajungem acolo. A fost și o dorință mare personală, am fost și foarte emoționată. Fetele de la Constanța au un lot puțin mai puternic față de al nostru, cu o bancă mult mai lungă, dar vom încerca să jucăm cât de bine putem și să punem în practică tot ceea ce facem în antrenamente”, a spus experimentata extremă a FCC UAV Arad. Delegația „galben-albastră” a plecat în această dimineață spre Constanța în formulă completă și cu speranța că va câștiga măcar o partidă pentru a juca cu medaliile pe masă în Polivalenta arădeană! Meciul cu numărul 2 al finalei va avea loc miercuri, 17 aprilie, iar prima partidă de la Arad marți, 23 aprilie. Dacă va fi nevoie, se vor juca și meciurile 4 și 5, joi, 25 aprilie, tot la Arad și Constanța, pe 29 aprilie. Toate confruntările sunt programate la ora 19.

Facebook Comments