INCEPE CUPA ROMANIEI IN BASCHETUL ROMANESC. UNIV.GOLDIS ICIM ARAD JOACA SAMBATA LA ORADEA

by Sorin Haut

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, si SCM U Craiova, vor deschide oficial noul sezon, astazi, de la ora 18:00, cele doua echipe urmand sa se intalneasca in Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti in prologul primei faze din Cupa Romaniei, masculin. Meciul de debut din competitia KO va fi transmis in direct de DIGI SPORT. Conform calendarului competitional, celelalte meciuri din faza inaugurala a Cupei Romaniei, masculin, se vor desfasura in 26 si 27 septembrie, in vreme ce partidele programate in intrecerea similara feminina se vor disputa in 20 septembrie, cu exceptia jocului tur dintre Olimpia CSU Brasov si CSBT Alexandria, care va avea loc in Sala Sporturilor din Brasov in data de 18 septembrie.
 
Ca si anul trecut, deschiderea sezonului baschetbalistic intern va fi realizata de jocurile din prima faza a Cupei Romaniei, avand la start toate cele 27 de echipe inscrise in Liga Nationala.
In intrecerea masculina, prima disputa oficiala a sezonului este programata, astazi, in Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti, unde campiona en-titre CSU Asesoft Ploiesti va primi replica SCM U Craiova, cu incepere de la ora 18:00, meciul urmand sa fie transmis in direct de DIGI SPORT.
Dar iata si programul jocurilor din prima faza a Cupei Romaniei, masculin, sezonul 2014-2015:
TUR

17.09.2014
CSU Asesoft Ploiesti – SCM U Craiova (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
26.09.2014
BC Mures Tg. Mures – Steaua CSM Eximbank (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
CSM U Oradea – CSU Atlassib Sibiu (ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)
27.09.2014
U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – BC Timisoara (ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)
BC Timba Timisoara – Universitatea Cluj-Napoca
Gaz Metan Medias – BCM U Pitesti
RETUR
30.09.2014
Steaua CSM Eximbank – BC Mures Tg. Mures (ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
01.10.2014
BC Timisoara – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ora 17:00, in direct pe DIGI SPORT)
BCM U Pitesti – Gaz Metan Medias
Universitatea Cluj-Napoca – BC timba Timisoara
CSU Atlassib Sibiu – CSM U Oradea
SCM U Craiova – CSU Asesoft Ploiesti
 
Reamintim ca Energia Rovinari este calificata direct in faza a doua a Cupei Romaniei, din postura de “lucky winner”. In aceasta faza vor mai accede cele 6 echipe invingatoare si cea mai buna echipa invinsa – “best looser”. Meciurile din faza a doua sunt programate sa se desfasoare in 5 si 9 ianuarie 2015, iar FINAL FOUR CUPA ROMANIEI, masculin, va avea loc in perioada 02-03.04.2015.
 
In intrecerea feminina, debutul competitional va fi realizat de Olimpia CSU Brasov si CSBT Alexandria, care se vor confrunta in data de 18 septembrie, in vreme ce restul participantelor vor intra pe scena competitiei KO in data de 20 septembrie, cu precizarea ca Rapid Bucuresti a decis sa evolueze de doua ori in fief-ul echipei din Satu Mare. Dar iata programul complet al primei faze din Cupa Romniei, feminin, sezonul 2014-2015:
TUR

18.09.2014
Olimpia CSU Brasov – CSBT Alexandria
20.09.2014
Phoenix Galati – BCM Danzio Timisoara
CSM Targoviste – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
CSU CSM Oradea – UVG ICIM Arad
Universitatea Cluj-Napoca – SCM Craiova
Rapid Bucuresti – CSM Satu Mare (se joaca la Satu Mare)
CSU Alba Iulia – Nova Vita Tg. Mures
RETUR
21.09.2014
CSM Satu Mare – Rapid Bucuresti
24.09.2014
BCM Danzio Timisoara – Phoenix Galati
UVG ICIM Arad – CSU CSM Oradea
CSBT Alexandria – Olimpia CSU Brasov
SCM Craiova – Universitatea Cluj-Napoca
ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – CSM targoviste
Nova Vita Tg. Mures – CSU Alba Iulia
 
In faza a doua a competitiei KO se vor califica cele 7 echipe invingatoare si cea mai buna invinsa – “best looser”. Meciurile din aceasta faza se vor disputa in 29 noiembrie si 03 decembrie iar FINAL FOUR CUPA ROMANIEI, feminin, este programat pentru perioada 06-07.03.2015.
 
Reamintim ca, in baza deciziei Biroului Federal si a Regulamentului Specific al Cupei Romaniei, masculin si feminin, in actualul sezon pot fi inscrisi pe foaia oficiala de joc maxim 6 jucatori straini si minim un jucator roman va fi obligatoriu prezent pe teren pe toata durata jocului. Conform RSCR:
“Daca nerespectarea acestei prevederi se constata in timpul jocului, la prima abatere se va sanctiona cu greseala tehnica la banca echipei in culpa, iar daca abaterea se repeta in acelasi joc, cu pierderea jocului cu 20-0, fara punct in clasament. Daca ulterior desfasurarii jocului se constata o abatere de la aceasta prevedere, echipa in culpa va pierde jocul cu 20-0, fara punct in clasament”.

Sursă: frbaschet.ro (foto: baschetarad.ro).

Facebook Comments