Incendiile din Granaria Canaria scapă de sub control. Mii de persoane au fost evacuate

by Andreea Radu

Pompierii continuă să lupte împotriva unui foc sălbatic pe insula spaniolă Gran Canaria, autoritățile regionale spunând că aproximativ 9.000 de persoane au fost evacuate din zonă. Incendiul, care a început sâmbătă în apropierea orașului Tejeda, avansează pe mai multe fronturi, propulsat de o combinație de temperaturi ridicate, vânt puternic și umiditate scăzută, anunță euronews.com.

Până acum, incendiul afectează partea centrală muntoasă a insulei, mai degrabă decât zonele de coastă ocupate cu turiști în lunile de vară.

O purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgență din regiune a declarat pentru Reuters că incendiul a fost foarte grav și a rămâne în afara controlului.

Șaisprezece avioane și elicoptere, precum și peste 700 de pompieri lucrează în prezent pentru a opri flăcările de până la 50 de metri, au spus autoritățile. Peste 3.400 de hectare au ars până acum, iar focul se îndreaptă agresiv spre parcul natural din nord-vestul Tamadaba, care găzduiește unele dintre cele mai vechi păduri de pin ale insulei.

Președintele regional al Gran Canaria a declarat că este imposibil să folosești mijloace aeriene pentru a stinge focul în zonele în care flăcările aveau o înălțime de 50 de metri.

 

Foto: standard.co.uk

Facebook Comments