Încă un șef de stat, infectat cu SARS-CoV-2

by Florian Popa

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a anunțat pe Twitter că are noul coronavirus. Președintele minimizase în mod repetat pericolul virusului și aproape niciodată nu a purtat masca de protecție, scrie antena3.ro.

”Regret să vă informez că sunt infectat cu Covid. Simptomele sunt ușoare, dar sunt deja sub tratament medical. Ca întotdeauna, sunt optimist”  a scris el.

Acesta a dat asigurări că este în legătură permanentă cu autoritățile pentru a gestiona țara și a anunțat că are programată o convorbire cu cu Vladimir Putin pentru că „există posibilitatea să ne trimită vaccinul Sputnik V”.

Numărul total al deceselor din Mexic de la începutul pandemiei a depășit 149.000, fiind pe locul patru în lume.

Testările sunt limitate, iar numărul real al infecțiilor este probabil mai mare decât arată cifrele guvernului. Numărul deceselor este, de asemenea, suspectat de a fi mai mare decât numărul oficial.

Președintele a minimizat în mod repetat pericolul virusului și aproape niciodată nu a purtat masca

Mexicul, care are o populație de 130 de milioane de oameni și mulți care trăiesc în sărăcie, se numără printre țările care au cheltuit cea mai mică sumă de bani de persoană pentru ajutorul oamenilor. Sistemul de sănătate mexican era deja subfinanțat cronic înainte de pandemie. Multe dintre spitalele sale sunt acum pline.

Facebook Comments