Încă o retragere din Liga a II-a?! UTA păstrează, oricum, avansul

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Partea a doua a campionatului Ligii 2 ar putea începe fără încă o echipă, după ce, până acum, din competiţie s-a retras Daco-Getica Bucureşti. Penultima clasată Sportul Snagov are probleme financiare şi e la un pas de a abandona eşalonul secund, chiar să se desfiinţeze, fiindcă va fi automat retrogradată în ultima ligă din Ilfov. Jucătorii nu şi-au mai primit salariile în ultimele patru luni şi nu mai vor să rămână, iar echipa care nu are drept din parte FRF să facă transferuri nu are un antrenor principal. Abandonul ar fi o lovitură pentru finanţatorul Ovidiu Onosă, care, în vară, renunţa la Carmen Bucureşti pentru a prelua clubul ilfovean de la Cătălin Rufă, sub entuziasmul deţinerii unei echipe în Liga 2. Onosă a retras Carmen din Ligii a 4-a Bucureşti, competiţie unde în sezonul trecut devenise campioană în detrimentul Stelei, însă a eşuat la barajul pentru promovarea în Liga 3. Afaceristul şi-a dorit să facă pasul într-o competiţie superioară şi intenţiona să schimbe în vara următoare numele Sportului Snagov în Carmen, însă costurile mult superioare competiţiei ligii a patra par să-l fi surprins.

Onosă este revoltat şi pe faptul că FRF nu închide ochii la verdictul pe care i l-a acordat clubului Sportul Snagov în vara trecută, atunci când, din cauza problemelor financiare, a primit interdicţie în acest sezon să facă transferuri sau legitimări. Fără posibilitatea de a aduce noi jucători, cu cei actuali nemulţumiţi, situaţia echipei ilfovene e clară. „Am luat legătura, repetat, cu FRF şi nu am primit un răspuns favorabil la cererea noastră de a ni se permite să facem transferuri, nici măcar la capitolul juniori. Ne va fi foarte greu, în aceste condiţii, să mai continuăm campionatul. Este o situaţie fără precedent în Europa, dacă noi şi Pandurii, o formaţie aflată în aceeaşi situaţie, ne vom retrage din competiţie în această iarnă. Să nu uităm că o altă echipă, Daco Getica Bucureşti, a fost de asemenea nevoită să abandoneze”, a precizat, potrivit 100sport.ro, unul dintre oficialii clubului Sportului Snagov.

„S-a încercat, pe plan local, şi obţinerea unui ajutor financiar din partea primăriei din Snagov, cifrat la o sumă de 100.000 de euro. Cum răspunsul a fost unul negativ s-ar fi decis, în linii mari, retragerea echipei din campionat, urmând ca în zilele următoare să se certifice acest lucru şi oficial”, notează sursa citată mai sus. În primele 21 de etape ale acestui sezon de Liga 2, Sportul Snagov a acumulat doar 9 puncte, are golaveraj 18-52, iar salvarea de la retrogradare, în cazul în care şi-ar continua activitatea, ar fi de ordinul miracolului. În ciuda tuturor problemelor întâmpinate în acest campionat, echipa ilfoveană a reuşit să obţină câteva rezultate importante, ca remiza cu Petrolul de pe „Ilie Oană” (scor 1-1), egalul de acasă cu ”U” Cluj (scor 1-1) sau victoria cu Rapid de la Ghermăneşti (scor 3-2). Celelalte puncte au fost obţinute cu alte două echipe aflate în zona retrogradabilă: 3-2 cu Pandurii şi 3-3 cu CSM Reşiţa.

Fiindcă ar abandona competiția după debutul returului, Snagovul rămâne cu rezultatele obținute în primele 21 de etape, dar va pierde toate partidele până la final la „masa verde”. UTA a bătut-o cu 4-0 pe trupa ilfoveană în campania de toamnă și rămâne cu punctele și păstrează distanța față de principalele contracandidate la promovare, Petrolul și Rapid.

liga2.prosport.ro

Facebook Comments