Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, bun prilej de înălțare spirituală și recunoștință

by Dana B.

În fiecare an, la 40 de zile după Înviere, în zi de joi, creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Domnului la cer, moment care prezintă ultimul stadiu al planului lui Dumnezeu privitor la întreaga lume, și anume unirea deplină cu El Însuși după plecarea din această lume, la fel cum, avem credința că s-a întâmplat cu eroii care și-au dat viața pe câmpul de luptă, în lagăre și închisori, și pe care astăzi îi cinstim plini de iubire si recunoștință.

Astăzi, Îl vedem pe Hristos  în cer și pe pământ, pe pământ și în cer, pentru că odată Înălțat S-a așezat pe tronul dumnezeiesc al slavei, dar în același timp și pe tronul iubirii așezat în sufletele celor care I-au deschis ușa. Este acolo, dar și aici pentru cei care știu a-și deschide inimile pentru a se înălța odată cu El.
Astăzi, într-un frumos paradox, Hristos este înălțat dar și în drum spre înălțare cu fiecare dintre noi.
Astăzi, este vremea înălțării fiecăruia dintre noi, este vremea aceea în care te deschizi pe deplin lui ACUM pentru Dumnezeu punând baza propriului Munte al Măslinilor, de pe care, în amurg de viață să te înalți, împreună cu Hristos, spre veșnicie.
Da, fiecare putem avea un „Munte al Măslinilor” personal! Unul făurit din aluatul credinței, nădejdii și dragostei; unul în care am investit tot ce am avut și avem mai valoros în noi: dragostea față de Dumnezeu trecută prin filtrul aproapelui; unul făcut după chipul și asemănarea noastră…nu chipul perfecțiunii frumos cosmetizat pentru a plăcea oamenilor, ci chipul acela tainic știut doar de noi și de Dumnezeu. Da, la final de drum, nu ne vom putea înălța decât de pe acest munte al tainei inimii, unde nu se află putința cosmetizării de niciun fel. Este posibil, ca, chiar și atunci, să încercăm a părea ceea ce nu suntem, însă muntele pe care vom sta va descoperi înălțarea sau coborârea.
Astăzi, prin Înălțarea Domnului, ni s-a arătat destinația pentru ca noi să putem răspunde chemării clopotelor care strigă vremea trezirii personale. Putem…trebuie doar să și vrem!

În Biserica Ortodoxa Română, sărbătoarea Înălțării Domnului  este și ziua dedicată pomenirii Eroilor  neamului, în toate bisericile făcându-se pomenirea tuturor Eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirii neamului.

Să ne ajute Dumnezeu, ca acum, în ceas de mare sărbătoare să privim mai mult și mai profund către noi înșine, astfel încât în ceasul apusului de viață să ne regăsim înălțați spiritual și vrednici de a păși pe drumul veșniciei.

HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT!

Facebook Comments