În vecini se poate: clasicul derby al Serbiei, cu 25.000 de suporteri în tribune!

by Sorin Haut

La doar 200 de kilometri de Arad, Partizan Belgrad, deţinătoarea Cupei Serbiei la fotbal, s-a calificat în finala competiţiei după ce a învins rivala Steaua Roşie Belgrad cu scorul de 1-0 (0-0), într-un meci disputat miercuri în faţa a 25.000 spectatori, fanii având pentru prima oară acces nelimitat de la startul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters. Partida, disputată într-o atmosferă incandescentă pe stadionul Humska, a fost decisă de golul israelianului Bibras Natcho din minutul 58. Steaua Roşie, care şi-a asigurat titlul pe 29 mai, nu a marcat nici un gol în ultimele patru dueluri directe cu Partizan, alb-negrii având un bilanţ excelent în ultimul an, cu trei victorii şi un egal în faţa marilor rivali.

În cealaltă semifinală, Vojvodina Novi Sad a învins-o pe Cukaricki Belgrad cu scorul de 1-0, prin golul lui Nemanja Covic (31) şi va juca finala cu Partizan Belgrad pe 24 iunie. În vreme ce autorităţile române se încăpăţânează să menţină restricţii pe stadioane, deşi situaţia cazurilor noi de COVID-19, raportată la numărul de locuitori, este aproximativ la fel ca şi cea din Serbia, în ţara vecină s-a dat liber la spectatori în tribune.

Iar în Veciti Derby, cum este numit clasicul duel al Serbiei, nu a mai fost nici o restricţie legată de numărul de spectatori sau de o aşa-zisă distanţare socială. Iată că la vecini se poate, pentru că până la urmă fotbalul este pentru suporteri, iar un spectacol cu stadionul gol nu îşi are rostul.

Facebook Comments