În plină pandemie, LPF anunţă un campionat de fotbal virtual

by Sorin Haut

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, pe site-ul oficial, că va organiza o competiţie de fotbal virtual FIFA 20 cu jucători aleşi de cele 14 cluburi din Liga I în perioada 16 aprilie – 6 mai.

„LPF va organiza, în perioada 16 aprilie – 6 mai, o competiţie de FIFA20, cel mai popular simulator de fotbal din lume, în care vor participa gameri profesionişti aleşi de cele 14 cluburi din Liga I. Aşadar, de joi şi până duminică, în perioada menţionată, vom programa câte o etapă de fotbal virtual pe zi. După consultarea cu partenerul media al LPF, vă putem informa că avem acceptul acestuia de a prezenta meciurile respective şi la televiziunile partenere. După finalizarea acestei competiţii, LPF va organiza un player challenge, un campionat în care fiecare club să fie reprezentat în joc de câte un fotbalist profesionist”, se arată pe site-ul citat.

LPF menţionează că scopul acestui proiect este acela de a rămâne aproape de iubitorii fotbalului românesc în această perioadă dificilă, dar şi de a sprijini partenerii fotbalului profesionist şi, implicit, cluburile Ligii I. Astfel, fotbalul virtual întinde o mână de ajutor fotbalului real, într-un timp în care solidaritatea e mai importantă ca niciodată. Competiţia va oferi posibilitatea fiecărui club de a folosi propria infrastructură de ticketing pentru a strânge bani în sprijinul comunităţii  locale, spitalelor, celor atât de greu încercaţi în aceste zile.

Totodată, pentru a ţine legătura cât mai strânsă cu fanii fotbalului românesc, competiţia va beneficia de un site dedicat (http://stamacasaliga1.ro/), dar şi de un ambasador al ei, în persoana lui Ovidiu „Ovvy” Pătraşcu, recunoscut în comunitatea de gameri pasionaţi de FIFA.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

AGERPRES

Facebook Comments