În plină criză, Consiliul Județean aruncă cu banii pe fereastră: aproape 271.000 de lei pentru „corectarea“ unei greșeli pentru care nimeni nu plătește

by Adrian Pavel

Nu a folosit la nimic, dar s-au cheltuit milioane de euro. S-au pozat în el, și-au făcut campanie electorală și cam asta a fost tot. Acum, s-a demonstrat că s-a investit și ilegal în el, iar banii vor trebui restituiți. Nu din banii celor vinovați, ci din ai noștri, ai contribuabililor. Este vorba despre Spitalul Covid de la Expo.

Serviciul de Constatare Nereguli și Antifraudă a întocmit un Raport de audit cu privire la investițiile realizate la spitalul Covid de la Expo. În urma raportului s-a stabilit că suma de 270.632,74 lei a fost neeligibilă în cadrul proiectului și trebuie restituită.

Suma precizată în raport include valoarea achitată pentru linoleum (251.696,01 lei), pult supraveghere (8.732,48 lei) și o corecție financiară de 25% în sumă de 10.204,25 lei, aplicată pentru un contract de achiziție a unui injectomat.

Așadar în urma acestei constatări, Spitalul Județean Arad este nevoit să restituie suma mai sus menționată și face apel la Consiliul Județean Arad.

Consiliul Județean a și pus pe ordinea de zi a sedinței din acestă săptămână, mai precis de vineri  22 octombrie,  un proiect de hotărâre cu privire la  „aprobarea în bugetul de venituri și cheltuieli al Spitalului Județean Arad a sumei 270.632,74 lei”.

1s_Adresa SCJU

Facebook Comments