În luna ianuarie se depun cererile de plată pentru rambursarea diferenţei de acciză pentru motorina din trimestrul IV 2013

by webeditor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judetean Arad reaminteşte beneficiarilor care au depus cereri pentru acord prealabil pentru anul 2013 că, până la 31 ianuarie 2014 inclusiv, se depun cererile de plata si documentele insotitoare pentru rambursarea diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură in trimestrul IV / 2013.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2013, de 1,399 lei / litru de motorină.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2013 depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru trimestrul IV -2013, a fost aprobat acordul de finanţare pentru 588 de fermieri aradeni şi se iau în calcul facturile de achiziţie emise după data de 10 octombrie 2013 pana la 31 decembrie 2013.

Beneficiarii care, prin înscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au încasat sume de la bugetul de stat în mod necuvenit nu mai beneficiază de ajutor pentru o perioadă de trei ani. Totodată, sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat.

Facebook Comments