În ce constă renovarea unui acoperiș de casă veche?

by Andreea Radu

Ai observat neregularități la pereții camerelor de la nivelul superior al casei sau ți se pare că podul nu este izolat corespunzător, iarna fiind foarte frig, iar vara extrem de cald?

Dacă te confrunți cu probleme de acest fel, trebuie să știi că principala sursă a acestora este sistemul de învelitoare, care va avea nevoie cât mai urgent de reparații. Mai exact, va trebui să apelezi la servicii profesionale de renovare pentru acoperiș de casă veche pentru a-ți asigura confortul și pentru a proteja structura de rezistență a locuinței tale.

Când sunt necesare serviciile de reparații acoperișuri?

Când afirmăm că învelitoarea este cauza defecțiunilor percepute în încăperile de la etajul superior, ne referim la următoarele două cauze: montajul deficitar al învelitorii și alegerea unor materiale slab calitative pentru construcția acesteia.

În funcție de gravitatea situației, firma de construcții venită la fața locului pentru a analiza stare actuală a învelitorii poate decide dacă va fi necesară doar o serie de reparații pentru acoperiș sau o înlocuire totală a acestuia.

Pentru că, cel mai adesea, pentru cele din urmă servicii sunt necesare defecțiuni cu adevărat ireparabile, în majoritatea cazurilor este nevoie doar de servicii de renovare a unui acoperiș de casă veche. Dacă te sperie gândul că vei fi nevoit să suporți astfel de lucrări la tine acasă pentru o perioadă foarte lungă, află că dacă alegi de la bun început o firmă cu experiență, procesul nu doar că va dura mult mai puțin, dar va presupune și costuri mai mici.

În ce constă renovarea acoperișului unei case?

Situația acoperișului trebuie analizată în permanență din momentul în care observi prima neregularitate. În funcție de elementul sau elementele care prezintă deteriorări, echipa de muncitori va interveni corespunzător. Dacă se constată defecțiuni majore în ceea ce privește slăbirea rezistenței lemnului șarpantei, întregul sistem de învelitoare trebuie demontat pentru a se construi o nouă șarpantă. În schimb, dacă sunt identificate desprinderi minore ale unor piese auxiliare, acestea se vor înlocui rapid de către specialiști.

În cazul în care apelezi la servicii de schimbare a unui acoperiș de casă veche din motive care țin de materialele folosite în conceperea sistemului de învelitoare, în mod cert, pentru înlocuire, nu le vei mai alege pe aceleași. Opțiunea pentru materiale superior calitative este logică și te va salva de la repetarea procesului de renovare în viitor. Un sfat bonus: alege întotdeauna atât elementele de bază, cât și pe cele auxiliare de la același producător, pentru a te asigura că se vor îmbina perfect.

Dacă alegerea materialelor de construcții reprezintă opțiunea ta, modul de schimbare al acoperișului de casă veche depinde de experiența echipei de muncitori. Optează pentru servicii de reparații de înaltă calitate și nu uita, îndemânarea celor ce vor executa lucrările este esențială.

Apelează la RoofArt și bucură-te de un acoperiș rezistent și estetic!

Vasta experiență a companiei RoofArt în domeniul construcțiilor i-a adus acesteia o notorietate binemeritată. Solicitată de proprietarii care au remarcat defecțiuni de orice natură la nivelul acoperișului, compania oferă consiliere pentru servicii profesionale de montaj, precum și sisteme complete de învelitori ce răspund chiar și celor mai înalte cerințe.

Prezentă la fața locului, echipa de specialiști analizează în detaliu situația actuală a acoperișului, după care comunică proprietarului intervențiile care vor fi necesare, oferindu-i în același timp sfaturi referitoare la materialele care vor trebui cumpărate sau la metoda de desfășurare a întregului proces.

Pentru ca noul acoperiș să fie mult mai rezistent pe viitor, RoofArt recomandă alegerea oțelului nordic SSAB, regăsit ca materie primă în compoziția țiglei metalice Umbrella®, fie în varianta clasică, cu lungime maximă de 4230 mm, fie în varianta cu prinderi ascunse (dublu-modulară) cu lungime de 755mm. Stratul de zinc de 275g/mp din compoziție reprezintă unul dintre cele mai mari avantaje ale țiglei metalice. Grație proprietății sale puternic anticorozive, contribuie la protecția oțelului de rugină și menținerea aspectului impecabil al acoperișului pentru o bună perioadă de timp.

În cazul în care ai depistat anumite semne ce anunță defecțiuni la nivelul acoperișului, nu amâna. Apelează rapid la servicii profesionale de reparații și, cu ajutorul unor materiale de înaltă calitate și al unei echipe de specialiști cu vastă experiență, bucură-te de o învelitoare perfect funcțională și plăcută din punct de vedere vizual!

 

Facebook Comments