Imposibilul s-a produs: FCC UAV Arad o surclasează pe Bydgoszcz și speră la primăvara europeană!

by Sorin Haut

Doar aproximativ 500 de spectatori au asistat în această seară la prima victorie a FCC UAV Arad în grupa D din FIBA EuroCup. Și nu a fost un succes oarecare al baschetbalistelor pregătite de Bogdan Bulj și Dan Moraru, ci unul foarte important obținut de vicecampioana României, exact la diferența necesară pentru a depăși la meciurile directe oponenta de astăzi, Basket 25 Bydgoszcz, scor 87-50 (19-12, 23-12, 19-8 și 26-18)! Hadzovic și colegele ei au fost la înălțime, după ce în tur polonezele s-au impus cu 89-53, doar că atunci altele erau datele problemei. Așadar, a rezultat exact diferența de 37 de puncte, cu care arădencele visează în continuare la calificarea de pe locul trei în play-off-ul competiției. Trebuie însă spus că față de meciul tur, din Polonia, câștigat fără drept de apel de Bydgoszcz, adversara nu a contat la Arad pe nicio stranieră. Americancele Taylor, Kostowicz și Evans și-au reziliat contractele cu echipa din Polonia, iar românca Mărginean și sârboiaca Miljkovic nu au făcut deplasarea cu autocarul! Practic, Piotr Kulpecksza s-a bazat doar pe opt jucătoarte autohtone, de vină fiind din câte se pare problemele financiare ale echipei aflate în cădere totală și în campionat, unde se clasează abia pe penultimul loc. A rezultat un monolog pe parchetul Polivalentei arădene, galben-albastrele având meritul de a rămâne concentrate și de a face chiar spectacol, pe alocuri. Diferența s-a făcut în special sub panouri, acolo unde americancele Madden și Baptiste au făcut legea. Dar, au fost și destule reușite de efect ale lui Hadzovic, Akathiotou sau Giorgieva, FCC UAV totalizând opt reușite de trei puncte.

Au profitat de problemele adversarei, venită în opt jucătoare și fără nicio stranieră

Așadar, tabela s-a oprit la scorul de 87-50, iar Aradul obține prima victorie europeană a sezonului și păstrează șanse matematice la calificarea în play-off, cu condiția să bată săptămâna viitoare și în Polonia, pe VBW Arka Gdynia, în ultima etapă. Polonezele s-au impus pe Mureș cu 72-63. Va fi însă o misiune foarte complicată, atâta timp cât Gdynia a pierdut în această seară, scor 60-66 cu Ormanspor din Turcia. În clasamentul grupei, conduce Ormanspor, 9 puncte, urmată de Gdynia, 8 puncte, Bydgoszcz, 7 și FCC UAV Arad, 6 puncte. În play-off se califică primele două clasate din fiecare grupă și cele mai bune opt locuri trei, câte patru din fiecare conferință. În ultima etapă din grupă, Aradul se deplasează în Polonia pentru duelul cu Gdynia, meci programat miercuri, 14 decembrie, pentru ca pe 15 decembrie să se dispute partida dintre Bydgoszcz și Ormanspor. Având în vedere că încă sunt în desfășurare meciuri din etapa a cincea, nu știm exact clasamentele din celelalte grupe, dar șansele mici de calificare ale Aradului par încă vii!

Formații și marcatoare:

Arad: Madden 20, Baptiste 19, Hadzovic 18 (2×3), Akathiotou 12 (3×3), Georgieva 10 (3×3), Racic 6, Fleșer 2, Mîrne-Nagy, Ciotir. Rezerve: Negru, Vați, Marjanovic. Antrenor: Bogdan Bulj.

Bydgoszcz: Pyka 17, Krupa 10 (1×3), Zasada 9 (1×3), Michalek 6, Wieczynska 5, Nogal 2, Sobiech 1, Swiatkowska. Antrenor: Piotr Kulpecksza.

Foto: fiba.basketball

 

 

Facebook Comments