iMediu, platforma pentru servicii și consultanță de mediu pentru firmele din Arad

by Andreea Radu

Firmele din Arad pot apela acum la platforma online care oferă servicii și consultanță de mediu, ca afaceriștii să scape de grija controlului de mediu. Cum ajută această platformă? Mai exact, ea emite toate documentele și declarațiile lunare pentru deșeuri. Astfel, firmele din Arad pot face registrul de evidență a gestiunii deșeurilor prin intermediul platformei iMediu.

Legislația intrată în vigoare în anul 2011 obligă toate firmele să predea deșeurile unui operator autorizat, să întocmească o evidență cronologică a cantității, naturii, originii și, după caz, a destinației, a frecvenței, a mijlocului de transport, a metodei de tratare, precum și a operațiunilor de valorificare/eliminare a deșeurilor generate pe amplasament. Ce trebuie făcut mai departe cu această evidență? Ea trebuie raportată anual pe suport hârtie și în aplicația online SIM în formatul solicitat de Agenția pentru Protecția Mediului.

iMediu, platforma online, vine în ajutorul firmelor din Arad care sunt obligate să respecte această lege, făcând ca întreg procesul să se desfășoare mai rapid și mai ușor. Principalele beneficii pe care platforma le aduce utilizatorilor sunt rapiditatea, adică economisirea de timp, dar și reducerea responsabilităților care ocupă mult timp, dar care nu aduc profit.

Cum pot afaceriștii din Arad să beneficieze de această platformă? Este foarte simplu. Trebuie îndeplinite doar două condiții: să-și creeze un cont și să se înregistreze pe site-ul platformei, dar să aleagă și un abonament potrivit pentru nevoile afacerii. Abonamentele pot fi de bază, de bază plus consultant dedicat, de bază plus consultant dedicat și întocmirea declarațiilor referitoare la ambalaje.

Un alt avantaj major de care platforma iMediu dispune este acela că nu ține cont de tipurile de deșeuri declarate.Astfel, indiferent de tipurile de deșeuri declarate, orice firmă din Arad poate apela la serviciile oferite de iMediu.

Cei care își doresc să utilizeze platforma trebuie să urmeze doar trei pași, rapizi și simpli:

  1. Să-și creeze un cont pe platformă;
  2. Să declare deșeurile în fiecare lună;
  3. Emiterea documentelor.

Serviciile pe care iMediu le pune la dispoziția utilizatorilor sunt: întocmirea registrelor de evidență a deșeurilor, întocmirea și depunerea declarațiilor la Administrația Fondului pentru Mediu, întocmirea raportărilor, depunerea acestora la Agențiile de Protecția Mediului, elaborarea chestionarelor statistice și înregistrarea în Sistemul Integrat de Mediu și raportarea în aplicație SIM la termenul stabilit. Prin prisma experienței dobândite de-a lungul timpului și a profesionalismului specialiștilor, iMediu garantează companiilor din Arad evitarea amenzilor și sancțiunilor la controlul de mediu, indiferent de tipul deșeurilor declarate. Totul online, fără timp pierdut, rapid și extrem de simplu!

Întocmirea documentelor de mediu necesare pentru respectarea legislației în vigoare se realizează de către iMediu, după ce utilizatorul și-a creat un cont pe platformă și a declarat cantitățile de deșeuri. În cazul controalelor, documentele întocmite de platformă vor fi prezentate, astfel că firmele din Arad vor scăpa de grija acestei responsabilități.

Primul pas este reprezentat de întocmirea registrelor de evidență a gestiunii deșeurilor, după care sunt identificate obligațiile de plată la Fondul pentru Mediu, ce sunt realizate lunar și depuse în termenele legale.

În continuarea procesului, există mai multe servicii pe care iMediu le poate oferi utilizatorilor săi, precum: întocmirea raportărilor lunare,  semestriale sau anuale și transmiterea lor în timp util către APM, ANPM, AFM.

În cadrul ultimului pas, sunt elaborate chestionarele statistice privind generarea și gestionarea deșeurilor și raportarea lor către autoritățile competente de protecție a mediului atât pe suport hârtie, cât și online în aplicatia Agenției Naționale pentru Protecția Mediului – denumită SIM (Sistemul Integrat de Mediu).

Platforma deține deja un portofoliu considerabil în care se regăsesc afaceri de tipul:

  • Service-uri auto;
  • Tipografii;
  • Unități medicale;
  • Farmacii;
  • Restaurante și fast-food;
  • Comerț și distribuție.

Așadar, iMediu reprezintă cea mai rapidă și simplă metodă atunci când o firmă din Arad are nevoie de servicii și consultanță de mediu, având parte de calitate și tarife avantajoase.

Facebook Comments