Ilie Năstase, prins băut la volan! “Plec din România”

by Andreea Radu

Fostul tenismen Ilie Năstase (76 de ani) a condus din nou sub influența băuturilor alcoolice și a rămas fără permis de conducere, a transmis vineri Poliția Capitalei, conform digisport.ro.
După testarea cu aparatura specializată, Ilie Năstase a fost depistat cu 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ilie Năstase a rămas fără carnet pentru 90 de zile și a primit o amendă în valoare de 1.305 lei.
“La data 18 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 din Municipiul București.
Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, se arată în comunicatul Poliției.
Ilie Năstase a precizat că a băut două beri. Nemulțumit de amploarea acestui caz, fostul lider mondial ATP se gândește să plece din România.
„M-a oprit Poliția. Băusem două beri, dar în România nu ai voie nicio bere. Și mi-au dat o amendă. Plec din România. Nu mai vreau să stau în țara asta”, a spus Năstase pentru Libertatea.
Ilie Năstase nu este la prima abatere de acest fel. În 2018, el s-a ales cu dosar penal din cauza consumului de alcool la volan, când de altfel a fost acuzat că ar fi fost agresiv cu polițiștii care l-au oprit.
În iulie 2019, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Ilie Năstase la 9 luni și 10 zile de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, pentru că a condus sub influența alcoolului.

Facebook Comments