Ilie Cheșa: „UTA încă își așteaptă banii promiși de Bibarț. A trecut un sezon întreg, iar Primăria nu a dat nici măcar un singur leu”

by Andreea Radu

UTA tocmai a încheiat, zilele trecute, primul sezon de la revenirea în cea mai importantă competiție fotbalistică din România. Deși avea statut de nou promovată, „Bătrâna Doamnă” a reușit o clasare destul de bună, în prima jumătate a clasamentului. Ba mai mult, UTA a terminat pe poziția a doua în Play-Out, lucru care îi dădea posibilitatea participării la două baraje pentru o eventuală participare într-o competiție europeană. Nu s-a întâmplat acest lucru, fiindcă cei din conducerea clubului nu au depus dosarul pentru a obține licență de cupe europene. Și acest aspect este de înțeles, până la un anumit punct, din moment ce UEFA nu permite cluburilor participante în cupele europene să fie finanțate și de la bugetele de stat. Totuși acest lucru nu s-a întâmplat în cazul echipei fanion a Aradului, fiindcă primarul Călin Bibarț nu și-a onorat promisiunile, după părerea consilierului municipal Ilie Cheșa (PSD).

„Sunt utist de mic și iubesc acest club așa cum probabil o fac cei mai mulți dintre arădeni. UTA este, înainte de toate, mândria acestui oraș. UTA este simbolul nostru, al arădenilor. Ca suporter, sunt bucuros că acest club a revenit în elita fotbalului românesc și că, după acest sezon, a reușit o clasare nesperat de bună, una care dădea posibilitatea echipei pentru a se lupta chiar și la o posibilă participare într-o competiție europeană. Sunt mâhnit, la fel ca mulți arădeni, de faptul că cei din conducerea clubului nu au depus dosarul de licențiere în competițiile europene, dar în același timp pot să înțeleg ideea că, la primul sezon de la revenire, echipa trebuia să își găsească înainte de toate o stabilitate financiară și să prindă un soi de rădăcini în prima ligă. Da, am înțeles faptul că cei de la UEFA nu permit participarea cluburilor finanțate din bugetul de stat. Iar UTA, în acest moment, chiar are mare nevoie de banii din parteneriatul cu Primăria Municipiului Arad. Totuși, acești bani nu au ajuns la club nici acum, la final de sezon. Cred că nu sunt singurul care își amintește cum primarul Călin Bibarț promitea sprijin financiar în urmă cu un an de zile. A făcut-o public, în mai multe rânduri. A făcut-o inclusiv pe gazonul noii arene. Și, totuși, acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi. În acest sezon, până la această oră, Primăria Municipiului Arad nu a ajutat UTA nici măcar cu un singur leu. Ce faceți, domnule Bibarț? Găsiți bani pentru tot felul de nebunii, unele inutile, dar nu găsiți banii promiși pentru UTA? Ce mai așteptați, domnule primar, să ajungă clubul să se confrunte cu probleme financiare ce duc spre faliment, ca să păreți apoi salvator? De ce nu dați Bătrânei Doamne banii promiși?”, spune consilierul municipal Ilie Cheșa.

Facebook Comments