Ilie Cheșa: „Susţinem educaţia prin bursele acordate din buget, pentru a-i încuraja pe elevi să facă performanţă“

by Florian Popa

În ședința de vineri a Consiliului Local Municipal Arad, pe ordinea de zi se află și un proiect privind stabilirea numărului şi al cuantumului burselor acordate în învăţământul preuniversitar de stat din Municipiul Arad pentru semestrul I, anul școlar 2021-2022. Conform proiectului, se aprobă cuantumul lunar al unei burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat de pe raza Municipiului Arad pentru semestrul I, anul școlar 2021-2022, astfel: Bursă de performanţă: 120 lei; Bursă de merit: 110 lei; Bursă de studiu: 100 lei; Bursă de ajutor social: 100 lei.

De asemenea, se aprobă numărul burselor pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat de pe raza Municipiului Arad în semestrul I, anul școlar 2021-2022, astfel: Burse de performanţă: 6; Burse de merit: 3977; Burse de studiu: 103; Burse de ajutor social: 2662.

„Susţinem educaţia locală atât prin investiţii în infrastructura clădirilor unităţilor de învăţământ, unde se știe că avem mai multe proiecte în derulare,cum sunt reabilitarea colegiilor Elena Ghiba Birta și Economic, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în Guvernarea PSD, cât şi prin bursele acordate din buget pentru a-i încuraja pe elevi să facă performanţă. Sunt convins că acești bani vor veni cum nu se poate mai bine pentru elevii arădeni și le vor face sărbătorile mai fericite. Alocarea de sume pentru educație, în viziunea noastră, a social-democraților, nu va fi niciodată o cheltuială, ci o investiție pentru viitorul orașului“, declară viceprimarul Aradului Ilie Cheșa.

Facebook Comments