Ilie Cheșa: „Ce alții fac cu bani europeni, primarul Bibarț face cu banii arădenilor”

by Andreea Radu

Consilierul municipal Ilie Cheșa (PSD) arată cu degetul spre administrația arădeană, explicând cum anumite sume din bugetul local sunt cheltuite oarecum nechibzuit și exemplificând cum alte administrații locale pot face aceleași lucruri, dar cu fonduri europene, nu cu banii arădenilor, bani care puteau fi folosiți în alte direcții, cum ar fi salvarea Filarmonicii de Stat.

Mai exact, este vorba despre suma de 2.494.000 lei, din bugetul Municipiului Arad, sumă direcționată către Compania de Transport Public Arad și cu care ar urma să fie achiziționată o stație de reîncărcare a unor autobuze electrice.

 

„Nu cred că mai era neapărată nevoie să arătăm cum administrația arădeană este una ineficientă, dar ne vedem nevoiți să o facem din nou. Probabil că nu mulți dintre arădeni știu că suma de aproape două milioane și jumătate de lei a fost bugetată către CTP Arad pentru achiziția unei stații pentru reîncărcarea unor autobuze electrice. Până aici nu ar fi nimic de obiectat, însă nu pot să nu observ cum alte administrații locale pot pune pe picioare astfel de proiecte cu bani europeni, în vreme ce cea arădeană o face cu banii arădenilor, apoi se plânge că nu sunt bani la buget pentru alte nevoi, cum ar fi salvarea Filarmonicii de Stat din Arad. Așadar, dincolo de faptul că CTP Arad nu dispune deocamdată de autobuze electrice, vă dau exemplul Primăriei Municipiului Sighetu Marmației, un oraș cu numai 37.000 de locuitori, care face fix ce face Primăria Municipiului Arad, ba chiar mai mult, cu bani europeni. Așa se face că, în timp ce Aradul dă 500.000 de euro din bugetul local pentru achiziția unei stații de încărcare a autobuzelor electrice – autobuze care, repet, nu există, Sighetu Marmației semnează un contract de peste 4 milioane de euro, prin care cumpără șapte autobuze electrice, două stații de încărcare rapidă și o stație de reîncărcare lentă. De ce la ei se poate, iar la noi, nu? Iar apoi venim și ridicăm din umeri și spunem că nu avem suficienți bani pentru a susține cultura și artiștii arădeni. Și uite așa, ni se demonstrează din nou că o administrație a unui oraș de aproape cinci ori mai mic decât Aradul poate fi mai eficientă și își poate defini mai corect prioritățile. De ce, domnule primar Bibarț, primarul Vasile Moldovan poate atrage bani europeni pentru proiecte pe care dumneavoastră le faceți cu bani locali, în vreme ce lăsați Filarmonica să plutească în derivă?”, declară consilierul municipal Ilie Cheșa.

 

Facebook Comments